reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Policista na dark webu prodával tajné dokumenty za bitcoiny

8.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Policista na dark webu prodával tajné dokumenty za bitcoiny
Na dark webu se dá najít snad všechno včetně tajných policejních dokumentů. Na nich zde vydělával jeden francouzský policista výměnou za bitcoiny. Nabízel ale i jiné služby využívající policejní techniky.
Francouzská policie 12. června odstavila portál Black Hand na dark webu, kde se daly sehnat různé nelegální produkty a služby. Při prohlížení dat tu policisté našli i tajné policejní dokumenty. Když na základě speciálních sledovacích kódů začali rozkrývat jejich cestu na dark web, dostali se na stopu jednoho z francouzských policistů, který zde vystupoval pod přezdívkou Haurus. Ten byl zatčen koncem září a nyní mu hrozí 7 let ve vězení a pokuta 100 tisíc EUR.
 
Francouzská policie
 
Autor: Brunoguzzi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], přes Wikimedia Commons
 
Tajné dokumenty ale nebyly tím jediným, co zde prodával výměnou za bitcoiny. Nabízel také různé služby, mezi nimiž bylo např. sledování polohy zadaného mobilního čísla, což prezentoval jako službu sledování partnera nebo členů konkurenčních gangů. Další nabízenou službou bylo např. to, že za úplatu sdělil, zda jsou lidé v hledáčku policie a pokud ano, mohl i říci, jaké informace už o nich dokázala získat.
 
Zdroj: zdnet.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama