reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PowerColor: Radeony RX 5700 se prodávají velice dobře

18.10.2019, Jan Vítek, aktualita
PowerColor: Radeony RX 5700 se prodávají velice dobře
Finanční výsledky společnosti PowerColor ukazují, že AMD bude asi velice spokojeno se zájmem o své nové grafické karty Radeon RX 5700. To by se tak mělo podepsat na financích samotného AMD. 
AMD nám až příští týden prozradí, jak se mu vedlo ve třetím kvartálu po finanční stránce, ovšem výsledky firmy PowerColor máme k dispozici už dnes a ty ukazují, že to bude pro akcionáře AMD veselé čtení. Procesory Ryzen 3. generace a nové grafické karty Navi jsou totiž na trhu od 7. července, takže téměř celý kvartál a my dobře víme, že o nové procesory je velký zájem. Co jsme naopak dosud nevěděli, bylo to, jak dobře se prodávají nové Radeony a stále ještě nevíme, jak mohou do finančních výsledků AMD promluvit serverové EPYC. Ostatně ty byly uvedeny na trh později. 
 
 
Společnost PowerColor vyrábí grafické karty exkluzivně s čipy Radeon, takže pokud jí (respektive mateřské TUL Corporation) za poslední kvartál vzrostly tržby o 103 %, lze bezpečně tvrdit, že za to mohou především nové modely s čipy Navi, čili Radeon RX 5700 a RX 5700 XT. 
 
Prodeje nových Radeonů mohly být navíc negativně ovlivněny tím, že se dlouho čekalo na představení nereferenčních verzí. Mnozí zákazníci totiž neměli zájem o karty s referenčními chladiči a čekali na to, jak se ukáží právě výrobci karet a jestli z Navi nevymáčknou více než samotné AMD. Ostatně na to ukazují i čísla německého prodejce Mindfactory, který prodal v posledních týdnech přes 8000 Radeonů série RX 5700 a drtivá většina z toho byla v nereferenční podobě. 
 
Na rozdíl od nejžádanějších modelů Ryzen 3000 jsou také nové Radeony vesměs dobře dostupné, takže se ukazuje, že AMD s TSMC stíhá pokrývat poptávku. Finanční výsledky firmy AMD budou zveřejněny 23. října. 
 
 
Zdroj: wccftech


reklama