reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Přichází GeForce NOW v betě pro NVIDIA SHIELD TV

12.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Přichází GeForce NOW v betě pro NVIDIA SHIELD TV
NVIDIA oznámila, že brzy nabídne otevřenou betaverzi služby GeForce NOW, která umožní hraní počítačových her na zařízení SHIELD TV. Ty tak budou renderovány v cloudu a streamovány po Internetu. 
I u nás se tak NVIDIA chystá spustit tuto novou službu, díky níž si budeme moci zahrát náročné hry na slaboučkém hardwaru, který představuje zařízení SHIELD TV. To je vybaveno procesorem NVIDIA Tegra X1, 3 GB RAM a 16 GB paměti pro data a nic lepšího nepotřebuje, protože díky službě GeForce NOW budou hry renderovány ve vzdáleném cloudu na polích grafik TESLA a SHIELD TV poslouží pouze pro připojení ovladacích zařízení a zobrazení tohoto streamu. Je tak jasné, že kvalita herního zážitku zde bude velice záviset na tom, jak kvalitní má člověk k dispozici internetové připojení. Jde o dostatečnou datovou propustnost a především co nejkratší zpoždění komunikace. 
 
 
SHIELD TV je sama o sobě herní konzole, která zvládne přehrávat i 4K obsah. Přijde alespoň na 4600 Kč, takže v této ceně již zabředává do teritoria starších verzí Xbox One a PS4. Nicméně už dle spotřeby této konzole, která nečiní ani 10 W, si můžeme udělat obrázek o tom, jaký výkon má. Na tituly jako Fortnite, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege nebo Shadow of the Tomb Raider by to rozhodně nestačilo a NVIDIA slibuje celkem 225 her, které si díky GeForce NOW zahrajeme. 
 
Přes SHIELD TV budeme moci přistupovat k vlastní knihovně her nebo také využívat knihovny na Steamu či Uplay. Výhoda je také v tom, že tyto hry nemusíme stahovat, k čemuž ostatně SHIELD TV ani zdaleka nemá potřebnou kapacitu. A je logické, že když SHIELD TV nebude hry renderovat, nebude ani potřebovat jejich soubory, a tak se i o aktualizace postará NVIDIA a i pozice budeme ukládat do cloudu. 
 
Služba GeForce NOW pochopitelně jako jiné podobné funguje také na Windows PC či Mac. Zpřístupnění služby na SHIELD TV se plánuje na příští týden, což nebylo upřesněno. Co se týče ceny, za první měsíc služby se neplatí nic a následně pak po 10 eurech. To ve srovnání s cenou herního počítače není až tak špatná nabídka, ale kamenem úrazu je právě nutnost využívat internet a pak je šťastný ten, kdo může říci, že jeho připojení je vždy stabilní a ping může spočítat na prstech svých rukou.
 
Zdroj: TZ NVIDIA


reklama