reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Příští generace herních GPU od NVIDIE bude prezentována na Hot Chips 30

31.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Příští generace herních GPU od NVIDIE bude prezentována na Hot Chips 30
NVIDIA se zapsala na letošní sympozium Hot Chips s přednáškou Stuarta Obermana, který bude mluvit o "Next Generation Mainstream GPU". Je tak zřejmé, že už půjde o novou generaci herních GPU. 
NVIDIA na rozdíl od AMD do poslední chvíli nesděluje žádné informace o chystaných produktech, alespoň ne ze soudku grafických čipů. S blížícím se datem jejich vypuštění na trh obvykle přichází více či méně informované zprávy, ovšem ono je dost dobře možné, že dosavadní informace o chystaných GPU Turing, nejdříve v podobě GeForce GTX 1180 Founders Edition, budou nakonec všechny mylné. 
 
 
Očekávat tak můžeme v podstatě cokoliv, třeba 12nm Pascal Refresh, zvláštní generaci Turing nebo herní verzi Volty či dokonce Ampere. Jako nejpravděpodobnější se ale nyní jeví právě 12nm Turing a u toho zůstaneme, dokud se neukáže něco jiného. 
 
Ostatně NVIDIA samotná si dala pozor, aby v názvu prezentace či jinde nezazněly žádné kódové názvy čipů, takže Stuart Oberman bude 20. srpna na Hot Chips 30 mluvit konkrétně o "Další generaci mainstreamových GPU od NVIDIE". 
 
To ale také neznamená, že tato GPU budou poprvé představena až ke konci letních prázdnin, pouze to, že se na Hot Chips 30 budou prezentovat. Bezpečně tak víme jen to, že nová generace herních GPU bude prezentována (i když ne veřejně) právě do 20. srpna a snad to bude mnohem dříve než za 81 dní. 
 
Nicméně dle aktuálních informací jsou nové herní karty NVIDIE cíleny prostě na 3. letošní kvartál, což platí i pro paměti GDDR6, jež se na nich uplatní. A dané srpnové datum je téměř uprostřed tohoto kvartálu, přičemž NVIDIA nemá kam spěchat. 
 
 
Je nutno znovu upozornit, že samotná Obermanova prezentace nebude veřejná, takže pokud bude předcházet oficiálnímu představení karet, moc se z ní stejně nedozvíme. Jak ale může vypadat, to se dozvíme z přiloženého videa, kde Stuart Oberman mluví o GPU na Stanfordu. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama