reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prodej CPU na Mindfactory: AMD získalo obrovský podíl

5.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Prodej CPU na Mindfactory: AMD získalo obrovský podíl
Dnes se opět můžeme podívat na to, jak se procesory firem Intel a AMD prodávají v Německu. Jde o data z Mindfactory, zahrnují tak největšího prodejce v sousedním státě, přičemž my můžeme vidět nebývalou akceleraci prodejů procesorů Ryzen.
Nedávno jsme se podívali na čísla z Japonska, která ukazují, že většina koncových zákazníků má zájem o procesory Ryzen. Na čísla z Mindfactory se nekoukáme poprvé, a tak víme, že AMD má v Německu velkou oblibu. Dalo se tak očekávat, že podíl AMD v německých maloobchodech či prostě mezi koncovými zákazníky, kteří si pořizují desktopy nebo si na nich staví, s příchodem generace Ryzen 3000 vzroste. 
 
 - klikněte pro zvětšení -
 
Dosud se tak prodeje procesorů AMD držely se svým podílem pod 70 % a objem prodejů od začátku roku logicky spíše klesal. Není divu, když lidé čekali právě na nové procesory Ryzen 3000 a ten, kdo byl odhodlán koupit Intel, spíše neměl na co čekat, pokud tedy nechtěl koupit jeden z modelů z druhé vlny Coffee Lake-S Refresh. 
 
Jak je tedy vidět z grafu, podíl firmy AMD se v červenci náhle katapultoval na 79 procent a prudce vyrostl objem prodejů, čili počet prodaných CPU a jejich hodnota. To samozřejmě především proto, že se na trhu objevily nové procesory AMD, které se na prodejích modelů této firmy podílely přibližně polovinou. Otázka je, zda se tento trend udrží i poté, co svůj kýžený procesor získají první natěšení zájemci. 
 
 
Dalším důležitým ukazatelem pro firmu AMD je také průměrná cena prodaných procesorů, v níž se právě její procesory dlouho držely hluboko pod Intelem. Nyní však tato průměrná cena vystřelila prudce vzhůru na téměř 240 eur, přičemž Intel je těsně pod 300 eury s tím, že zájem o jeho hi-end klesá.
 
Pro firmu AMD to jsou samé dobré zprávy, nicméně jde pouze o maloobchod a oblibu u jednotlivých zákazníků, přičemž z hlediska celkového podílu samozřejmě nelze mluvit ani o většině v jeho prospěch, natož pak o 79 procentech. 
 
Zdroj: reddit 


reklama