reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prodej Toshiba Memory se zamotává, WD opět není favorit

13.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Prodej Toshiba Memory se zamotává, WD opět není favorit
Včera jsme si už mohli myslet, že prodej společnosti Toshiba Memory Corporation (TMC) už je upečen a ta půjde pod křídla konsorcia vedeného firmou Western Digital. Dnes už je všechno jinak a jisté je jen to, že není jisté vůbec nic.
Včera jsme se tak zmínili, že Toshiba se měla dohodnout s WD na prodeji a koupi TMC, přičemž posléze se objevily ještě doprovodné informace. Server Fortune uvedl, že WD za TMC zaplatí 18,3 miliard dolarů a dohoda bude stvrzena 20. září, ovšem stále šlo o jeden zdroj, a sice japonský server Nikkan Kogyo, na nějž jsme se odvolávali i my. Jeho informace ale byly evidentně nepřesné, neboť nyní si už můžeme přečíst tiskovou zprávu samotné Toshiby. 
 
 
Ta ohlásila, že vytvořila Memorandum of Understanding (MOU), což můžeme považovat za jakousi formální gentlemanskou dohodu, a to ne s WD, ale s Bain Capital Private Equity LP (Bain). Tato dohoda se týká záměru vyjednat oboustranně vyhovující a definitivní dohodu týkající se prodeje TMC, a to ještě před koncem tohoto měsíce. K tomuto rozhodnutí dospělo vedení firmy na svém nedávném setkání.
 
Toshiba poté zopakovala své prohlášení z konce srpna, kdy uvedla, že pokračovala s vyjednáváním se třemi konsorcii potenciálních kupců firmy TMC. Jde jednak o skupinu Innovation Network Corporation of Japan, Bain a Development Bank of Japan, dále o skupinu vedenou právě firmou Western Digital a nakonec další skupinu zahrnující společnost Hon Hai. 
 
Právě první skupina nedávno přišla s novým návrhem a na jeho základě se vedení Toshiby rozhodlo upřednostnit jednání s ní, ale nezávazné. Čili podepsáním MOU se firma nepřipravila o možnost vyjednávat i s ostatními skupinami. Chce ale prodej TMC dotáhnout do konce co nejdříve, takže je zřejmé, že se už brzy konečně dočkáme rozhodnutí a ne spekulací. 

Zdroj: Toshiba (via techPowerUp)
reklama