reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prohlížeč Opera 50 bude mít i blokování těžby kryptoměn

26.12.2017, Milan Šurkala, aktualita
Prohlížeč Opera 50 bude mít i blokování těžby kryptoměn
Těžba bitcoinů a jiných kryptoměn se stala na webových stránkách velmi populárním způsobem, jak si přijít na více peněz, což se ale nelíbí návštěvníkům. Nová verze prohlížeče Opera 50 proto přijde nejen s blokováním reklamy, ale také těžby kryptoměn.
Reklamy na webových stránkách jsou mezi uživateli dost neoblíbené. Narušují přehlednost stránek, zpomalují rychlost načítání a občas jsou i bezpečnostním rizikem. Nicméně v roce 2017 se rozmohl jiný způsob, jak majitelé webových stránek začali přichází k penězům. Moderním a neméně ta neoblíbeným způsobem mezi uživateli se stala těžba kryptoměn pomocí skriptů na webových stránkách. Ty nezřídka vytíží procesor počítače na 100 % a práce s ním je potom nepříjemně pomalá, nemluvě o zvýšené hlučnosti a u mobilních zařízení také snížené výdrži na baterie. Internetový prohlížeč Opera se proti tomu rozhodl bojovat.
 
Opera Bitcoin logo
 
Tento prohlížeč byl průkopníkem v blokování reklamy a nyní bude první, kdo nabídne podobným způsobem i blokování těžebních skriptů. Funkce se jmenuje NoCoin a půjde ji zapnout v menu prohlížeče Opera 50. Ten je zatím k dispozici v Release Candidate verzi, kde si už funkci můžete vyzkoušet. Dalším vylepšením nové verze prohlížeče bude rozšířená podpora VR360 pro Oculus a Chromecast.
 
Opera blokování těžby bitcoinu
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama