reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PUBG Lite: konkurence pro Fortnite bude zdarma a méně náročná

28.1.2019, Jan Vítek, aktualita
PUBG Lite: konkurence pro Fortnite bude zdarma a méně náročná
Epic Games během minulého roku s obrovským úspěchem vyfoukli vedení v žánru Battle Royale právě hře PUBG, která se postarala o jeho prosazení v herním světě. Nyní chtějí autoři PUBG vrátit úder. 
Dalo by se říci, že hra Fortnite se svým režimem Battle Royale překonala hru PlayerUnknown's BattleGrounds (PUBG) na jejím vlastním hřišti ze třech hlavních důvodů. Jednak se díky komixovému zpracování netváří tak vážně, takže rodiče nemusí pohlížet tak příkře na to, že se v ní navzájem vraždí i jejich děti, pak jde i o nižší nároky na hardware, ovšem především je to kvůli modelu Free to Play. Fortnite je prostě zdarma a vydělává na mikrotransakcích (za minulý rok cca 2,4 mld. USD), zatímco PUBG běžně stojí 30 eur (vydělala asi 1 mld. USD za 2018). 
 
 
Takže co udělají tvůrci PUBG? Vytvoří derivát PUBG Lite jako odlehčenou verzi, jejíž název se může s trochou snahy i rýmovat s Fortnite, která bude mít také nižší nároky na hardware a také si ji můžeme zahrát zdarma. A aby označení Lite skutečně odpovídalo, nebude to pouze odlehčená grafika, ale i různé herní aspekty, nabídka zbraní a co my víme co všechno. Testování PUBG Lite je zatím omezeno na obyvatele Thajska, kteří si mohou zkoušet betaverzi hry a vývojáři se budou až dle výsledků těchto testů rozhodovat, zda tuto hru nasadí i v jiných regionech.
 
Je tak možné, že do západních zemí nebo Evropy obecně ani nedorazí, ale uvidíme, i když vyjádření autorů by tomu i napovídalo. Ti totiž chtějí přinést PUBG Lite do regionů, kde jsou požadavky na hardware obtížněji splnitelné, čili prostě tam, kde je obecně nižší kupní síla. Vedle toho ještě dodávají, že se soustředili na vybalancování hardwarových požadavků bez kompromisů ohledně standardů kvality, ale to už je takové obvyklé nicneříkající zaklínadlo, které se při pomyšlení na kvalitu grafiky rozprskne jako špatně vyčarovaný fireball hned poté, co najdeme zmínku o konkrétních požadavcích. 
 
 
Hra totiž má běžet i na Intel HD Graphics 4000 a na disku zabere jen 4 GB dat. Požadovaný procesor je tu spíše kvůli oné grafice a 4 GB RAM jsou dnes také naprostý základ. Vedle toho tu jsou doporučené specifikace v podobě 8 GB RAM silnějšího Core i5 a především grafice úrovně GeForce GTX 660 nebo Radeon HD 7870. To jsou grafiky s výkonem kolem 1,8 TFLOPS, čili úroveň dnešního low-endu. 
 
První verze PUBG Lite obsahuje zatím jednu původní mapu, a sice Erangel, umožňuje hrát o samotě, s kamarádem, nebo v malé skupině a pracuje na ní samostatný tým vývojářů, kteří do ní implementují vybrané věci z hlavního titulu. Hardwarové požadavky PUBG Lite se tak velice blíží tomu, co má ve specifikacích právě Fortnite. Na YouTube se už dají také najít řada videí ukazujících hru samotnou, která vypadá jako trošku lepší mobilní verze, a to s detailnějšími texturami. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama