reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PUBG slevou oslavuje 50 milionů prodaných kopií a chystá novou mapu Sanhok

21.6.2018, Jan Vítek, aktualita
PUBG slevou oslavuje 50 milionů prodaných kopií a chystá novou mapu Sanhok
PlayerUnknown's Battlegrounds si stále na Steamu drží prvenství mezi nejprodávanějšími hrami, a tak není ani divu, že se této hry prodalo již 50 milionů kopií. To nyní autoři oslavují snížením ceny a rovněž připravují novou mapu.
PlayerUnknown's Battlegrounds je tak z hlediska oblíbenosti a prodejů velký fenomén a vůbec není divu, že se tento nápad snaží kopírovat řada firem. Zvláště úspěšným se stal ve hře Fortnite od Epic Games, která za svou popularitu vděčí právě režimu Battle Royale. My máme nyní až do 5. července možnost koupit si PUBG s třetinovou slevou, čili za 20 eur namísto 30. 
 
 
Tvůrci hry PUBG ohlásili nejen to, že dosáhli mezníku 50 milionů prodaných kusů, ale také že nasbírali po celém světě na 400 milionů hráčů. Jak je to možné? Jednoduše tak, že mezi ně počítají také mobilní verzi. Dle statistik si každý měsíc tuto hru zahraje 227 milionů lidí a denně to pak je na 87 milionů. 
 
Navenek tak může jít o oslavy, ale také půjde alespoň částečně také o reakci na úspěch Battle Royale ve Fortnite, který se autorům PUBG vůbec nelíbí, a takže že už ohledně toho padla žaloba. Ostatně Fortnite je free to play titul, takže v tom má nezanedbatelnou výhodu. 
 
Když už zapomeneme na úspěchy, neúspěchy, kopírování nápadů a žaloby, máme tu jednu novinku v podobě chystané mapy Sanhok právě pro PUBG. Půjde o malou ostrovní mapu, kde to tak může o to více vřít. Nejlépe nám ji představí video: 
 
 
Sanhok bude k dispozici od pátku a s velikostí 4 x 4 km bude oproti ostatním dvěma mapám jen čtvrtinová. Očekávají se tak rychlejší kola a prudší boje. Bude tu také pro tuto mapu exkluzivní zbraň v podobě útočné pušky QBZ s kalibrem 5,56 mm a zásobníkem na 30 ran. 
 
Tvůrci dále slibují nová vylepšení týkající se stability hry a také na pátek chystaný Event Pass (viz blog)
 
Zdroj: Hexus.net


reklama