Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP odhalil rychlý NAS pro 2,5" zařízení

1.12.2014, Jan Vítek, aktualita
QNAP odhalil rychlý NAS pro 2,5" zařízení
Společnost QNAP Systems zaznamenala vyšší poptávku po systémech NAS, které jsou určeny pro 2,5" úložná zařízení, a to především tedy SSD. Představuje tak zbrusu nový model, po jehož boku se objeví dva další.
Výrobce se totiž rozhodl na trh přinést jednak nový TS-451S Turbo NAS, který je určen pro čtyři SSD či disky a další dva ze série SS-x53, která se zaměřuje na malé podniky a kanceláře, byly přejmenovány na TS-453S Pro (rovněž se čtyřmi šachtami) a TS-853S Pro pro osm zařízení. Dle označení můžeme tedy usuzovat, že nový TS-451S bude z celé trojice nejslabší, ale jehospecifikace nejsou ani tak vůbec špatné. A jak ukazuje následující obrázek, k modelu TS-453S Pro existuje větší alternativa TS-453 Pro se čtyřmi 3,5" šachtami. V porovnání s ní má být TS-453S Pro podstatně menší a lehčí (což u stacionárního NAS nejsou tak důležité výhody) a také výrazně úspornější, levnější a s SSD i výkonnější.





Aby byl potenciál čtyř výkonných SSD řádně využit, má nový TS-451S Turbo NAS pod kapotou procesor Intel Celeron na 2,41 GHz. Slibuje tak vysoký výkon, ovšem výrobce prozradil pouze to, že dosahuje více než 4000 IOPS (náhodné čtení i zápis), ovšem jinak nám o něm neřekl nic podrobného a na svůj server zatím prezentaci neumístil. Z různých fotografií ale můžeme zjistit, že TS-451S je vybaven dvěma ethernetovými RJ-45, nejspíše třemi USB 3.0, dvěma audio konektory a pak to vypadá na jeden HDMI i DisplayPort. Jedná se tak v podstatě o hotový počítač, k němuž budeme moci připojit monitor i periferie.





QNAP TS-451S jsou již rozesílány do obchodní sítě a k dispozici by měly být do konce měsíce.

Zdroj: TZ QNAP