reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP přináší NAS s Ryzen i podporu snímků na modelech s ARM

25.9.2017, Jan Vítek, aktualita
QNAP přináší NAS s Ryzen i podporu snímků na modelech s ARM
Společnost QNAP si připravuje dvě novinky, a to jednak novou verzi operačního systému QTS, která přinese podporu snímků i pro modely založené na procesorech ARM. Pak tu máme informace o chystaných NAS s procesory AMD Ryzen.
Na stránkách společnosti QNAP si můžete přečíst o tom, že nová verze QTS 4.3.4 bude podporovat snímky (snapshots) i na podporovaných modelech NAS vybavených procesorem ARM. Jde o celou prezentaci nového systému, na němž QNAP spolupracoval se společností AnnapurnaLabs, která právě vyrábí i čipy založené na architektuře ARM. 
 
 
Snímky jsou určeny pro flexibilní a rychlé zálohování i obnovení dat dat. Posloužit mají v podobě snímků iSCSI LUN na základě bloků a podporují funkce jako jsou Replika snímku, Snapshot Reserve Space a jednoduchá správa snímků. Zde je živá prezentace nové funkce: 
 
 
Pak nám QNAP připravil další prezentaci, která se už týká zbrusu nových modelů NAS řady TS-x77, jež budou založeny na procesorech AMD Ryzen, a to včetně modelů s osmi jádry. Tiskovka nesla špatný odkaz na toto video, ale nejspíše půjde o to, které uvádíme níže. 
 

QNAP mluví o osmijádrových procesorech Ryzen s Turbo Core až 3,7 GHz, což by měl být model Ryzen 7 1700 nebo případně PRO 1700/1700X. Vedle toho ale budeme moci do těchto NAS instalovat také grafické karty pro účely střihu videa nebo náročné výpočetních úlohy, a to jak AMD Radeon, tak NVIDIA GeForce. Podporována také budou 360 ° videa a fotografie, s čímž počítá právě i systém QTS 4.3.4. 
 
Operační systém QNAP QTS 4.3.4 a řada TS-x77 NAS budou dostupné od října 2017.

Zdroj: QNAP 
reklama