reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP QBoat Sunny: miniserver pro vývojáře IoT

13.12.2017, Jan Vítek, aktualita
QNAP QBoat Sunny: miniserver pro vývojáře IoT
QNAP uvádí na trh zařízení QBoat Sunny v podobě jednodeskového miniserveru pro vývojáře IoT aplikací. Toto zařízení může vývojářům snížit náklady a posloužit jako server pro aplikace i brána pro fog computing.
Výrobce o svém QBoat Sunny uvádí, že tento miniserver lze používat jako server pro malé/soukromé aplikace IoT nebo uzel/bránu pro fog computing ve velkých/veřejných prostředích IoT. Zařízení tak může vývojářům ušetřit poplatky za přenosovou šířku nebo náklady na cloud computing a lze je integrovat do různých scénářů využití.
 
 
QBoat Sunny je založen na procesoru Annapurna Labs AL-314, který je na desce společně se 2 GB operační paměti, dvěma sloty M.2 pro SSD s rozhraním SATA (formáty 2260 a 2280) a pak tu jsou také dva porty USB 3.0 a tři gigabitové Ethernety. Další slot M.2 je připraven pro instalaci modulu s Wi-Fi a Bluetooth (2230). 
 
Zařízení QBoat Sunny dále využívá operační systém QTS Lite, čili odhlehčenou verzi systému, jakou najdeme v zařízeních QNAP NAS. Najdeme tu hlavní funkce systému QTS, jako je File Station, Storage Manager, Síťový a virtuální přepínač a App Center a pro účely vývoje IoT tu jsou také aplikace IoT Container Station a QIoT Suite Lite. 
 
 
QNAP dále uvádí, že QBoat Sunny můžeme využívat jako centrální server v malém/soukromém cloudovém řešení IoT, jako server pro fog nebo edge computing, bránu datového filtru či reléový server ve velkém/veřejném cloudovém prostředí IoT.
 
Zařízení je okamžitě k dispozici za neuvedenou cenu, ovšem v obchodech již je uváděn za cca 5000 Kč s daní. 
 
Zdroj: QNAP


reklama