reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TR-004: pro PC i NAS

4.2.2019, Jan Vítek, aktualita
QNAP TR-004: pro PC i NAS
QNAP si připravil zařízení TR-004, které samo o sobě nepatří mezi NAS, ale může jim sloužit. Jde prostě o úložiště pro čtyři pevné disky, které můžeme připojit přímo k PC, nebo jím rozšířit kapacitu nějakého NAS. 
QNAP TR-004 tak může být i řešení pro ty uživatele, kteří nepotřebují žádný domácí NAS a stačí jim externí úložiště, které však podporuje různé konfigurace disků. V tomto případě tu máme konkrétně čtyři diskové pozice a samotné zařízení nabídne rozhraní USB 3.0 na konektoru typu C. Lze je tak snadno připojit k PC nebo k dalšímu NAS pro rozšíření základní kapacity. 
 
 
Model TR-004 nám umožní konfigurovat úložiště do JBOD, RAID 0/1/5/10 a samozřejmě může také každý disk pracovat sám za sebe. Zařízení pak můžeme z NASů firmy QNAP ovládat a nastavovat pomocí aplikace Úložiště a snímky v systému QTS, což prostě platí pro zřízení a údržbu úložného prostoru. V případě připojení k počítači lze zase snadno využít souborový systém exFAT a připravena je také aplikace QNAP External RAID Manager pro Windows i mac OS, kde lze vidět stav disků, měnit konfiguraci RAID, aktualizovat firmware, apod. K nastavení konfigurací disků lze ale využít také DIP přepínač na zadní straně úložiště. 
 
A jak je vidět na obrázku, v přední části zařízení TR-004 máme také stavové kontrolky, tlačítko One Touch Copy pro rychlé zálohování či synchronizaci dat a tlačítko "vysunutí" pro bezpečné odpojení. 
 
Pak už se jen ze zprávy dozvíme to, že "model TR-004 bude brzy k dostání."
 
Zdroj: TZ QNAP


reklama