reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP TS-251D s procesorem Intel nabídne dvě diskové pozice i AI

22.1.2020, Jan Vítek, aktualita
QNAP TS-251D s procesorem Intel nabídne dvě diskové pozice i AI
Společnost QNAP si připravila nový dvoudiskový model NAS, který je určený pro běžné zákazníky a nabízí dvoujádrový procesor Intel J4005. QNAP se také chlubí umělou inteligencí pro rozpoznávání obrazu. 
QNAP TS-251D je tak založen na procesoru Intel Celeron J4005 se dvěma jádry na 2 GHz až 2,7 GHz. Dále disponuje dvěma diskovými pozicemi, až 8 GB paměti DDR4, jedním gigabitovým LAN portem i podporou šifrování AES-NI 256bit s hardwarovou akcelerací. 
 
 
Systém umělé inteligence QuMagie je založen na Intel OpenVINO a má na starost rozpoznávání obrazu a správu fotografií, které tak může automaticky roztřídit dle různých parametrů. Vedle toho se zde nabízí překódování médií v rozlišení až 4K a možnost streamování, přičemž funkce tohoto NAS mohou být také rozšířeny díky slotu PCI Express. K tomu může posloužit třeba karta QNAP QXG s 10GbE portem pro rychlejší připojení do sítě, anebo QM2 s 10GbE i pozicí pro M.2 SSD využitelného coby cache nebo rychlý oddíl. Pak je tu také karta s USB 3.1 Gen 2 (10 Gb/s).
 
Z dostupných aplikací si můžeme vybrat třeba QmailAgent pro centrální správu více e-mailových účtů, Notes Station 3 pro vyšší efektivitu při společném vytváření poznámek a v pracovních skupinách, Qfiling pro automatizaci pracovních postupů a lepší efektivitu a produktivitu nebo Qsirch pro rychlé hledání souborů. Streamování multimédií zase může zajistit Cinema28 a Qmedia. 
 
K dispozici jsou dva modely nového NAS, a sice TS-251D-2G a TS-251D-4G, které se liší pouze kapacitou paměti RAM (2 a 4 GB). Jinak mají stejný procesor, dvě pozice, slot PCIe 2.0 x4, jeden 1GbE, HDMI 2.0, dva USB 3.0 typu A, tři USB 2.0 typu A a také infračervený senzor pro dálkový ovladač. 
 
Zdroj: QNAP


reklama