reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeon Pro V340 se objevil v prezentaci AMD, nabídne dvě Vegy?

15.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Radeon Pro V340 se objevil v prezentaci AMD, nabídne dvě Vegy?
Na světlo světa se dostala část prezentace firmy AMD, která zobrazuje chystanou kartu Radeon Pro V340. Přímo se zde nabízí 7nm GPU Vega, které je vyráběno jako die-shrink původní 14nm verze. Bude to ale skutečně ono?
AMD Radeon Pro V340 tak bude jedna z nových profesionálních karet, která by mohla využít nové 7nm GPU Vega, jež AMD už ukázalo na Computexu, ale moc informací o něm neprozradilo. Následující obrázek pochází přímo z prezentace firmy AMD.
 
 
Tato karta je určená pro profesionální využití, ať už jde o grafiku nebo výpočty. Dle slidu se tak bude hodit pro design a výrobu, těžebním společnostem a také pro média a zábavní průmysl. Jednu kartu může najednou využít až 32 uživatelů, k čemuž se tak bude hodit jejích 32 GB v pamětech HBM2 a stejně tak zabudovaný bezpečnostní koprocesor, který má zajistit, aby data jednotlivých uživatelů ve virtualizovaném prostředí byla v bezpečí. 
 
 
Lisa Su už ukázala 7nm Vegu, a tak dobře víme, že ta využije čtyři moduly s paměťmi HBM2, což znamená 4096bitovou sběrnici oproti poloviční ve 14nm GPU Vega. Nejde ale v podstatě o pokrok, neboť 4096bitů měla i sběrnice na čipech Fiji s HBM první generace. V každém případě ale můžeme očekávat, že vedle kapacity paměti výrazně vzroste i paměťová propustnost. I kdyby AMD použilo stejné paměti jako na starších Vegách, dosáhlo by dvojnásobné propustnosti, která by se přiblížila 1 TB/s. 
 
Jenomže dle serveru VideoCardz vůbec nemusí jít o 7nm GPU Vega, která má Radeon Pro V340 využít. Z obrázku prezentace se nic nedozvíme, ovšem dle ovladačů, které již obsahují zmínku o AMD686C.4 = 'AMD Radeon Pro V340 MxGPU', by tato karta mohla využít dva čipy Vega 10. Ty by tedy také daly dohromady 32 GB paměti HBM2 a mnohem vyšší výkon než jeden 7nm čip. To vyplývá právě z označení MxGPU a V340 by tak byla dvoučipovou verzí Radeonu Vega Frontier Edition. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama