reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeony RX Vega 56 se chystají na evropský trh

18.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Radeony RX Vega 56 se chystají na evropský trh
Z nové dvojice karet Radeon RX Vega 64 a 56 je zajímavější spíše ta slabší, která by mohla nabídnout lákavou alternativu pro GeForce GTX 1070. Problém je ten, že tato karta není zatím dostupná a otázka je také její nacenění. 
Dobrá zpráva je, že AMD Radeon RX Vega 56 8GB se už dostávají do nabídky evropských obchodů, i když těch našich zatím ne. Spatřena byla karta od firmy Gigabyte v jednom z britských obchodů, a to s cenou 400 liber s daní. 
 
 
Dle starších zpráv má aktuální cena 450 liber za RX Vega 64, za niž už jsou ale tyto karty v podstatě nesehnatelné, brzy vyskočit o cca 100 liber. Otázka je, zda a o kolik pak vykočí také cena RX Vega 56, protože by asi i zde mělo jít jen o úvodní nabídku, po níž pak budou k dispozici karty se zvýšenou cenou, ale s bundlem dvou AAA her. Ale zda tomu tak skutečně bude, to není jisté, neboť komunikace firmy AMD byla v tomto ohledu poněkud zmatená a také se některé věci mohou změnit. 
 
Co se týče následující ceny 400 liber, ta už je o 50 liber zvýšená oproti tomu, co se britští zákazníci předtím dozvěděli. Tím ale může tento prodejce prostě jen reagovat na vysokou poptávku a nepočetné dodávky. Zkrátka možností může být víc. V každém případě, právě na CCL Online cena 400 liber víceméně odpovídá tomu, za kolik jsou k dispozici GeForce GTX 1070. 
 
 
Stejně tak není jasné, kdy RX Vega 56 přijdou na trh, neboť prodejce CCL Online uvedl pouze to, že přijdou brzy. Jedná se o referenční model karty od firmy Gigabyte se základním chladičem vybaveným radiálním ventilátorem, což také není žádná výhra s ohledem na hlučnost. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama