reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeony RX Vega vypuštěny, nepřekvapily

14.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Radeony RX Vega vypuštěny, nepřekvapily
Už jen největší optimista by mohl po všemožných zprávách a uniklých benchmarcích očekávat, že grafické karty RX Vega 64 a 56 překvapí a zastíní konkurenční GeForce. Nestalo se tak a my se aspoň můžeme podívat na recenze. 
Málokterý server se dle výpisu recenzí na serveru VideoCardz dostal k vodou chlazené verzi Radeonu RX Vega 64 s označením Liquid a to samé platí pro omezenou vzduchem chlazenou edici RX Vega 64 Limited. Spíše jde o testy prostých Radeonů RX Vega 56 a 64 s výchozím černým chladičem s jedním radiálním ventilátorem, čili klasické "blower fan coolers". 
 
 
AMD rozeslalo dost vzorků na to, aby se k jejich otestování dostaly snad všechny přední zahraniční servery, a tak se na nás nyní výsledky hrnou ze všech stran. Můžeme se také podívat na to, jaké jsou konečné doporučené ceny nových karet.  
 
 
Výsledky ukázaly, že Radeony RX Vega nejsou karty, jež by se daly široce použít pro hraní moderních AAA her v rozlišení Ultra HD, neboť na to mají už příliš nízký výkon, ale to se dalo očekávat. Dle testů Hexus.net třeba v titulu Deus Ex: Mankind Divided nedokáže ani Vega 64 překonat hranici průměrných 30 FPS. 
 
Celkově se ale potvrdilo že Radeon RX Vega 64 útočí na post GeForce GTX 1080, se kterou se přetahuje o vedení, zatímco Radeon RX Vega 56 většinou nechává za sebou GeForce GTX 1070, a to i s velice výraznými odstupy. 
 
 
Stejně tak se potvrdilo, že RX Vega jsou velice náročné karty na energii a Vega 64 si vezme i více wattů než mnohem výkonnější GeForce GTX 1080 Ti. Pak ani není divu, že na nových kartách pracují Vegy při relativně vysokých teplotách, a to kolem 85 °C v zátěži a také svou konkurenci překonávají v hlučnosti, a to v tom negativním slova smyslu. Zde jsou odkazy na některé recenze: 
reklama