reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Raspberry Pi dostaly svou oficiální klávesnici a myš

3.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Raspberry Pi dostaly svou oficiální klávesnici a myš
Raspberry Foundation se rozhodla, že pro své počítače Pi nabídne také oficiální periferie v podobě klávesnice a myši. Tato zařízení tak doplňují nabídku hardwaru od Raspberry, s jejíž pomocí si můžeme stvořit hotový počítač.
Raspberry Pi Foundation tak tímto kompletuje svou nabídku a nabídne jeden model myši i klávesnice, ale ve dvou barevných verzích, červeno/bílé a černo/šedé. 
 
 
Schema je jasné a je z něj vidět, že daná klávesnice poslouží také jako USB hub, do nějž si budeme moci zapojit samotnou myš a vedle ní ještě třeba USB Flash disk nebo jiná zařízení. 
 
 
Dle očekávání jde také o kompaktní model, žádnou plnou desktopovou klávesnici. Nabídne 78 kláves typu Chiclet na jednolitém poli. Tělo klávesnice zajistí slušný sklon kláves a také dostatek prostoru pro hub se třemi porty USB pro připojení dalších zařízení. Pomocí konektoru Micro USB zase klávesnici připojíme k počítači. Nadace k tomu říká, že pečlivě vybírala ten nejlepší možný kontroler pro daný hub a pracovala s Holtekem na vývoji speciální firmwaru. 
 
 
Oficiální klávesnici pro Raspberry P si můžeme objednat ve více jazykových verzích, ovšem zatím jen UK, US, německé, francouzské, italské a španělské, přičemž další mají následovat. Cena byla stanovena na cca 470 korun. 
 
 
Myš bude také k dostání ve dvou barevných verzích a zde už to vypadá na velice prostý model, který je vybaven kolečkem, dvěma tlačítky a má souměrný design pro levou i pravou ruku. Dle dostupných informací se nejedná o žádný produkt jiného OEM, na nějž by si nadace jen přilepila vlastní logo (to na fotografiích ani není vidět) a upravila jeho barvy. Využila také kvalitní spínače od firmy Omron. Cena je cca 220 Kč nebo v balíčku s klávesnicí pak kolem 660 Kč. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama