reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer Abyssus Essential: herní myš nižší třídy

6.5.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Razer Abyssus Essential: herní myš nižší třídy
Razer uvedl na mezinárodní trhy herní myš Abyssus Essential, která se zařadí k cenově nejdostupnějším modelům této značky. Svým designem potěší praváky i leváky, samozřejmostí je potom barevné podsvícení Chroma.
Nová myš byla představena už dříve v Číně pod názvem Razer Jugan, ale nyní se dostává na mezinárodní trhy s označením Razer Abyssus Essential, které lépe odpovídá názvosloví značky. V nabídce postupně nahradí dva roky starý model Abyssus V2, který je dostupný i na českém trhu za aktuální cenu o něco málo převyšující tisícovku. Nástupce by měl být jen o něco málo dražší – hovoří se totiž o ceně 50 eur, v přepočtu 1 275 Kč. Zdaleka tedy nepůjde o nejlevnější herní myš na trhu, ale aspoň o jednu z cenově nejpříjemnějších v nabídce jinak poměrně drahého výrobce Razer. Prodej by měl na vybraných trzích odstartovat už příští týden, co tedy myš za dané peníze nabídne?
 
 
Po stránce designu nás výrobce nijak nepřekvapil, použil totiž tradiční kombinaci tmavého těla s kontrastním zeleným logem. Ani u modelu nižší třídy nechybí RGB podsvícení na spodní straně, které se odráží od podložky a uživatel si jej může přizpůsobit podle nálady prostřednictvím stažitelného softwaru Razer Synapse 3. Díky ekosystému Chroma lze barvu (na výběr je až 16,8 milionu odstínů) a interaktivní efekty podsvícení sjednotit s dalšími periferiemi od Razeru, jako je klávesnice nebo sluchátka. Se svými rozměry 114,7 x 63 x 37,3 mm i hmotností 78 g patří novinka k menším a lehčím myším určeným na hry. Díky symetrickému designu mohou myš stejně pohodlně používat praváci či leváci.
 
 
Použitý optický senzor slibuje citlivost až 7 200 DPI a rychlost snímání 220 IPS (palců za sekundu). Individuálně programovatelné spínače vydrží až 10 milionů kliknutí, marně byste ovšem hledali pokročilejší ovládací prvky jako boční tlačítka nebo přepínač DPI. Ke konfiguraci je proto opět nutné využít už zmiňovaný software Razer Synapse 3.
 
Zdroj: Razer.com


reklama