reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer odhalil baziliška: bezdrátovou myš s 20.000 dpi a nízkým zpožděním

8.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Razer odhalil baziliška: bezdrátovou myš s 20.000 dpi a nízkým zpožděním
Razer Basilisk bude jistě patřit mezi ty nejlépe vybavené bezdrátové herní myši. A to by skutečně měla, pokud na ni její výrobce nalepil doporučenou cenu 170 eur, a to se přitom do ní nezapočítává dokovací stanice. 
Myš přichází s celým označením Razer Basilisk Ultimate Wireless Mouse a bude vybavena firemním optickým senzorem Focus+, který slibuje rozlišení 20.000 SPI, jehož smysl už si asi každý musí posoudit sám. Vedle toho myš zvládne sledovat pohyb rychlostí až 1650 cm/s s akcelerací 50 G. 
 
 
Razer se dále chlubí technologiemi, které vylepšují schopnosti myši, což je třeba Smart Tracking pro automatickou kalibraci pro různé typy povrchů, Motion Sync pro synchronizaci s dotazovací frekvencí počítače ke snížení vstupního zpoždění (input lag) a pak tu je Asymmetric Cut-off pro automatické nastavení tzv. lift-off distance, čili vzdálenosti od povrchu, při níž senzor ještě funguje. 
 
 
Myš je možné dobíjet odpojitelným kabelem, takže dokovací stanice určená pro pohodlnější dobíjení může patřit mezi volitelné příslušenství. A také že patří, a to s cenou 60 eur, za niž bychom ostatně snadno pořídili jinou, velice dobře vybavenou myš. Basilisk Ultimate ovšem sám o sobě stojí 170 eur, nicméně alespoň nám Razer nabízí výhodnější cenu pro kombo obou produktů, a sice 190 eur. 
 
 
Jak je ale vidět z posledního snímku, napojení na dokovací stanici zajistí vyklápěcí USB konektor, což zrovna nepůsobí jako řešení hodné výše uvedených cenovek, a to zvláště v době technologií pro bezdrátové dobíjení. 
 
Co se týče rozhraní, to pracuje na obvyklé 2,4GHz frekvenci s Adaptive Frequency Hopping pro zajištění stabilního spojení s nízkým zpožděním. Jaké toto zpoždění ale přesně je, to se nedozvíme. Baterie pak umožní asi 100 hodin práce na jedno dobití, ovšem bez zapnutého RGB podsvícení. 
 
Zatím jsme se ještě nezmínili o výbavě v podobě tlačítek. Těch má Basilisk celkem 11 a všechna jsou programovatelná, přičemž ono "pádlo" u bočních tlačítek slouží k okamžitému přepínání mezi přednastavenými rozlišeními. Na spodní straně přímo pod kolečkem je také ovladač, který poslouží k nastavení odporu kolečka při otáčení. 
 
Rozměry myši jsou 130 x 60 x 42 mm a hmotnost bez kabelu 107 gramů. 
 
Zdroj: Razer


reklama