reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer představil opto-mechanickou klávesnici Huntsman Elite

29.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Razer představil opto-mechanickou klávesnici Huntsman Elite
V elitní lovce bychom se dle Razeru měli proměnit při použití jeho nových opto-mechanických klávesnic Huntsman Elite. Z jejich označení je zřejmé, že využijí vedle mechaniky také optiku, ale jakým způsobem?
Razer Huntsman Elite je ve firemní nabídce to nejlepší, co si můžeme pořídit. Slibuje "rychlejší" tlačítka s delší výdrží, přičemž ona rychlost obvykle počítá prostě s tím, že je zdvih zaznamenán ve vyšší poloze. Nejinak je tomu i zde, takže zatímco třeba taková tlačítka Cherry MX mají obvykle 4mm zdvih a zaznamenávají stisk přesně na půli cesty, zde je to už v 1,5 mm. Jediný rozdíl je tedy v čase, který zabere překonání onoho rozdílového 0,5 mm, v ničem jiném. 
 
 
Odpor tlačítek je spíše lehký, a to 45gramový a nová opto-mechanická tlačítka mají jinak nabídnout podobnou hmatovou odezvu jako Razer Green. Dle specifikací ale vynikají svou výdrží 100 milionů stisků, a to i díky kovovému vyztužení dříku, které zde najdeme u každého tlačítka, nejen u těch s velkými klávesami. 
 
 
A proč jde tedy o opto-mechanická tlačítka? Ta mechanická část je jasná, protože tu stále máme pohybující se mechanismus s pružinkou. Optika ale zaznamenává samotný stisk, a to pomocí infračerveného světla od diody, které na druhé straně detekuje IR senzor. Pokud tlačítko svit zastíní, zaznamená se stisk.
 
 
Klávesnicový hi-end od Razeru samozřejmě musí mít podporu maker, RGB podsvnícení, a to zde i včetně klávesnici obepínajícího proužku (Chroma RGB) a vršek klávesnice je pokryt hlíníkovým plechem. Nicméně co se týče anti-ghostingu tu máme jen 10-key rollover a ne plný n-key rollover, ovšem to v praxi bude bohatě stačit, neboť prstů máme stejně jen deset. Klávesnice jinak vychází z klasického modelu Huntsman, který má všechny vlastnosti verze Elite, ale postrádá magnetický přichycenou podložku pod zápěstí, vícefunkční kruhový ovladač v horním pravém rohu a okolní podsvícení pomocí proužku. 
 
 
Obě klávesnice se prodávají za ceny 150 a 200 dolarů a asi nejlákavějším rozdílem je onen ovladač na modelu Elite. Ten totiž poslouží k nastavení nejen hlasitosti zvuku, ale třeba i jasu monitoru a k dalším možnostem, které nám nabídne software Synapse 3. Je také doplněn o tři multimediální tlačítka, které základní model nemá. 
 
Zdroj: Hexus.net 


reklama