reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer uvádí svou první mechanickou klávesnici s voděodolností

19.11.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Razer uvádí svou první mechanickou klávesnici s voděodolností
Razer představil novou verzi své mechanické herní klávesnice Razer BlackWidow Ultimate, která je vylepšena o odolnost proti polití vodou. Dokonce to potvrzuje certifikace IP54. Co dalšího novinka nabízí?
Odolnost proti polití byla vlastnost, kterou jsme u klávesnic značky Razer příliš často nevídali. To se však v poslední době začíná měnit. Minulý měsíc byla představena dvojice relativně cenově dostupných klávesnic Razer Cynosa Chroma a Chroma Pro, které kombinují membránovou technologii s odolností proti vodě. A nyní přichází nová generace modelu Razer BlackWidow Ultimate, což je vůbec první mechanická klávesnice této značka odolná proti polití. Klávesnice je také lépe chráněna proti vniknutí prachu, který zhoršuje funkčnost kláves i jejich životnost. Odolnost proti prachu i vodě potvrdily laboratorní testy, a tak si produkt vysloužil certifikaci IP54.

 
BlackWidow Ultimate využívá spínače Razer Green s aktivační silou 50 g a životností 80 milionů stisknutí. Každá klávesa má vlastní LED podsvícení, které si uživatel může přizpůsobit podle vlastních představ, nechybí přitom ani nejrůznější světelné efekty. Milovníci barviček však budou možná zklamaní, neboť je k dispozici jen jednobarevné zelené podsvícení. Všechny klávesy jsou plně programovatelné a veškeré nastavení, které uživatel provede, lze synchronizovat v cloudu díky službě Razer Synapse, takže o ně nepřijde ani při výměně klávesnice nebo počítače. Klávesnice podporuje „ultrapolling“ až 1 000 Hz, anti-ghosting a zvládne zaznamenat stisknutí až deseti kláves najednou.
Vzhledem k přítomnosti numerického bloku nepřekvapí rozměry 203 x 153 x 60 mm ani hmotnost 348 g (včetně kabelu). Nová generace mechanické herní klávesnice Razer BlackWidow Ultimate se začne prodávat do konce letošního roku a ponese cenovku 120 eur, v přepočtu 3 100 Kč.



reklama