reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Read Dead Redemption 2 pro PC: HW požadavky a vylepšená grafika

10.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Read Dead Redemption 2 pro PC: HW požadavky a vylepšená grafika
Dnes startuje předprodej hry PC Red Dead Redemption 2 v PC verzi a my se dozvídáme podrobnosti o nabídce, o systémových požadavcích a také se můžeme podívat, jakou grafikou bude tato hra oplývat.
Red Dead Redemption 2 pro PC nebude jen bezduchým portem konzolové verze, vývojáři využití možností PC platformy, která spočívá jak ve výkonu, tak v rozšiřitelnosti. Bylo tak velice vhodné, aby se současně se spuštěným předprodejem objevily alespoň i screenshoty z PC verze, které vizuálně podpoří následující informace. Na snímky se můžete sami podívat ve vysokém rozlišení na stránkách hry
 
 
Uživatel vyzbrojený vhodnou sestavou tak bude moci těžit ze zvýšené vzdálenosti vykreslování objektů, čili prostě ve hře dohlédne dále na PC než na na konzoli. Dále to bude vyšší kvalita globálního osvícení a ambient occlusion, vyšší kvalita zobrazení sněhových stop, kvalitnější odrazy i stíny, tesselované textury stromů a vůbec lepší zobrazení vegetace (trávy) i srsti zvířat.
 
 
Dále tu máme podporu HDR, rozlišení 4K a také využití vícemonitorových soustav. Samozřejmostí je odstranění stropu pro FPS. Už se také dozvíme o požadavcích na hardware, ovšem jako v mnoha jiných případech to není spojeno s ničím konkrétním, takže nevíme, na jakou kvalitu, rozlišení a FPS nám to bude stačit. 
 
Potřebovat budeme v každém případě alespoň Windows 7 (doporučeně Windows 10 1803) a celých 150 GB na disku, což je dost. Ovšem ještě více nenažraná je v tomto ohledu hra Call of Duty: Modern Warfare vyžadující 175 GB. Jako minimum tu pak je Core i5-2500K či FX-6300, 8 GB RAM a GeForce GTX 770 nebo Radeon R9 280 s alespoň 2 GB RAM. 
 
Doporučený hardware čítá Core i7-4770K či AMD Ryzen 5 1500X, 12 GB RAM a kartu kalibru GeForce GTX 1060 6GB nebo Radeon RX 480 4 GB. O nic krvavého tak nejde, ale takováto kombinace nám na 4K pochopitelně stačit nebude, takže nejspíše půjde o Full HD a 60 FPS při slušné kvalitě. 
 
 
Pouze přímo u Rockstar Games pak v předprodeji můžeme získat tuto výhodnou nabídku, avšak oproti tomu, co se dříve uvádělo, ta nečítá všech šest zobrazených titulů zdarma. Ty v ní figurují, ale my si můžeme vybrat jen dva z šesti. Ale i tak je to velice zajímavá nabídka čítající i výbavu s penězi do začátku hry plus online měnu.
 
Pro všechny pak má PC verze připraveny nové mise, koně, zbraně či další výbavu, což ale někdo, kdo nehrál konzolovou verzi jen těžko ocení, když nemá možnost srovnání. 
 
Zdroj: Rockstar


reklama