reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acronis True Image Home 2010: co umí?

22.2.2010, Jan Vítek, recenze
Acronis True Image Home 2010: co umí?
Před rokem jsme si vyzkoušeli, jak se pracuje s aplikací Acronis True Image 11 Home. V kostce se dá říci, že jde o zálohovací software s uživatelsky přívětivým prostředím, jenž je i velmi funkční. Nyní je řada na verzi 2010 připravenou i pro nové Windows 7.

Závěrečné hodnocení


Není pochyb o tom, že software Acronis True Image Home 2010 je velmi vyspělý. Nabízí široké možnosti pro ochranu vašich dat, a to jak před jejich ztrátou, tak odcizením. Navíc je sám o sobě velmi dobře zpracovaný a má přehledné, i když ne chudé uživatelské rozhraní. Acronis se zde snaží zasáhnout širokou vrstvu uživatelů, kde těm nezkušeným nabídne funkci pro automatickou zálohu systému s označením Záloha jedním kliknutím, jejíž název mluví za vše. A ti nároční se zase mohou podívat do různých zákoutí nastavení, kde jsou mnohdy k nalezení zajímavé funkce, které dokáží užitnost této aplikace podstatně zvýšit.

True Image Home 2010 v kostce nabízí zálohování celých systémů, jež si můžeme buď klonovat na jiný disk, ukládat celé obrazy diskových oddílů s možností jejich spuštění v podobě virtuálních strojů a ukládaná si můžeme jistit hesly a až 256bitovým šifrováním AES. Nezapomnělo se také na zálohu pouze vybraných adresářů či jednotlivých souborů. Všechny akce si můžeme plánovat pro jednorázové či pravidelné spouštění a přehledně vše spravovat pomocí kalendáře. Nezapomnělo se také na vyhledávání fungující jak pro zmíněné akce, tak pro zálohovaná data.



Ocenění TREFA získává aplikace Acronis True Image Home 2010 za funkčnost
a uživatelskou přívětivost. Logo ocenění je ke stažení zde.


A pak tu jsou dvě novinky z oblasti zálohování - Nonstop backup neustále hlídající změny v ukládaných datech a provádějící jejich zálohování s tím, že se můžeme kdykoliv vrátit do libovolného bodu v čase, kdy byla záloha provedena. Vedle toho Online backup v našem regionu zatím nefunguje a fungovat nebude, pokud zákazníci neprojeví registrací služby Acronis Online Backup dostatečný zájem.

Zapomenout nesmíme na službu Try & Decide, díky níž si lze zkusit v systému nějakou rizikovou akci a když se nevyvede, tak jej pak vrátit do původního stavu. Je toho samozřejmě mnohem a mnohem více, ale to už najdete v textu recenze, takže my se v závěru "jenom" omezíme na to, že Acronis True Image Home 2010 si jako moderní, funkční a uživatelsky přívětivá aplikace zaslouží své ocenění. A tím bude Trefa Světa hardware.

Moderní a přehledný
Nedokonalá lokalizace
Funkční
Ikona Odkaz na databázi
Uživatelský přívětivý
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1050 Kč s DPH


Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Acronis True Image Home 2010 CZ poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení aplikace Acronis True Image Home 2010 děkujeme společnosti Acronis


reklama