reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM NotePal ErgoStand: laptopův kamarád

6.8.2010, Jan Vítek, recenze
CM NotePal ErgoStand: laptopův kamarád
Léto je stále v plném proudu, což znamená, že vaše počítače mohou trpět vysokými okolními teplotami. To se můžete pokusit alespoň doma napravit zakoupením některé z dostupných chladicích podložek a třeba modelem Cooler Master NotePal Ergo Stand.
Kapitoly článku:
  1. CM NotePal ErgoStand: laptopův kamarád
  2. Instalace, teplotní testy a závěrečné hodnocení

Cooler Master NotePal ErgoStand (R9-NBS-4UAK)


Společnost Cooler Master nabízí pod označením NotePal řadu různých podložek pod notebooky a přesně jde o 22 produktů. Z nich jsme si pro účely dnešní recenze vybrali zajímavý model NotePal ErgoStand s označením R9-NBS-4UAK, který neslibuje pouze lepší chlazení, ale také ergonomickou polohovatelnost, správu kabelů a rovněž tak i USB hub. Jde tak o jeden z nejlépe vybavených produktů svého druhu, takže rozhodně stojí za to se na něj podívat podrobněji.



- klikněte pro zvětšení -

Podložka NotePal ErgoStand přichází v klasicky zbarvené krabici, v níž je dobře chráněna pomocí pěnových bloků a igelitového vaku, k němuž je lepicí páskou přiděláno příslušenství. Je zde i manuál včetně české verze, ale ten obsahuje informace, na něž snadno přijdeme i sami.



Podívejme se na její specifikace:

Produkt
Cooler Master NotePal ErgoStand (R9-NBS-4UAK)
Rozměry
370 x 265 x 33 - 58 mm
Hmotnost
1050 gramů
Materiál
Perforovaný plech, plast, guma
Nastavitelný sklon
6,5 - 45 stupňů
Chlazení
ventilátor 140 x 140 x 15 mm, 700 - 1400 RPM, min. 15 dBA, Rifle Bearing, životnost 40000 hodin

Hlavní část podložky je vytvořena z plastového rámu s malými důlky a z perforovaného plechu, přičemž tyto dvě části jdou vzhledově dobře k sobě. Pod plechem prosvítá velký ventilátor s ostrými lopatkami, jež budou tlačit vzduch směrem k notebooku a regulovat je budeme snadno pomocí potenciometru umístěného na levém boku vedle vypínače ventilátoru, zelené kontrolky a dodatečného napájecího konektoru. Ovšem ani zde pro něj v balení není příslušný adaptér.



Ve spodní části jsou také speciální pozice, do nichž lze umístit dodávané zarážky (viz fotografie obalu), díky nimž notebook při vyšším naklonění nebude klouzat dolů.


- klikněte pro zvětšení -

Pokud podložku obrátíme, ukáže se její nastavitelný podstavec, jemuž měníme sklon pomocí tvarovaného tlustého drátu a zářezů, tedy v podstatě stejně jako u zahradního lehátka. Ve výchozí poloze (sklon 6,5 stupňů) pak drát můžeme zaklapnout, aby se podložka sama nerozevřela. Všimněme si také dvou spodních pacek využitelných pro zkrocení kabelů, k čemuž mohou posloužit také dva boční úchyty.



Nakonec tu je na pravém boku už jen pětice portů USB - čtyři velké patřící USB hubu a jeden mini pro připojení k počítači. Příslušný kabel pro propojení s počítačem je v balení stejně jako zmíněné zarážky.


Příslušenství


V igelitových sáčcích nám Cooler Master k podložce dodá ještě sadu dvou zarážek s gumovými styčnými plochami, které se zasunou do drážek ve spodní části podložky a následně zajistí posunutím doleva či doprava. Tyto zarážky slouží k tomu, aby nám notebook nesjel z podložky dolů v případě, že zvolíme velký sklon. Dodávaný USB kabel má délku pouze 60 cm, aby případně stačil přivést USB konektivitu z druhé strany notebooku.

reklama