Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master Swift-RX: čtyři podložky na výběr

11.6.2015, Jan Vítek, recenze
Cooler Master Swift-RX: čtyři podložky na výběr
Od společnosti Cooler Master jsme vyzkoušeli čtveřici nových měkkých podložek pod myš řady Swift-RX. Ty se liší pouze svými rozměry, přičemž ta největší má na šířku 90 cm, a vejde se pod ni bez problémů i klávesnice.
Kapitoly článku:
  1. Cooler Master Swift-RX
  2. Zkušenosti z provozu a závěr
Řada podložek pod myš Cooler Master Swift-RX byla nedávno obohacena o model XL, tedy Extra Large, který je z celé čtveřice největší. Je ale vyroben z naprosto stejného materiálu jako ostatní, takže všechny modely této řady se od sebe liší pouze a jen velikostí. Všechno to jsou měkké podložky, které můžeme srolovat a přesně v tom stavu k nám také dorazí.


- klikněte pro zvětšení -

To je ostatně patrné už z jejich obalů v podobě úzkých krabic, které jsou zalepeny, aby se do nich před koupí nikdo nedostal. Výrobce ale duchapřítomně na každý obal přilepil malý čtvereček z materiálu, který tvoří horní povrch podložky, takže se můžeme i bez rozbalování podložky přesvědčit, jaký povrch nabídne.



Model
Cooler Master Swift-RX
Rozměry
Extra Large (XL): 900 x 360 mm
Large (L): 450 x 360 mm
Medium (M): 320 x 270 mm
Small (S): 250 x 210 mm
Tloušťka
3 mm
Hmotnosti
622 g
307 g
168 g
105 g
Materiál
tkanina, přírodní kaučuk
Verze
SGS-4140-KXXL1 (XL)
SGS-4130-KLMM1 (Large)
SGS-4120-KMMM1 (Medium)
SGS-4110-KSMM1 (Small)
Ceny cca: 190, 260, 430 Kč s DPH za S, M a L (cena XL zatím neznámá)
 
Specifikace mluví především o rozměrech, hmotnosti a materiálu, však ničeho jiného se u prosté podložky pod myš týkat nemohou. My se nyní zaměříme na zpracování těchto podložek a ukážeme si nejdříve tu nejmenší, čili verzi Small.


- klikněte pro zvětšení -

Podložky Swift-RX jsou ohebné a také poměrně tenké. Nejmenší z nich po rozbalení ještě neseděla dobře na stole, však se i na fotografiích viditelně kroutí, ale to se časem poddá. Vrchní povrch se mi velmi líbil. Jde o hustou tkaninu z umělého vlákna, která vytvoří velmi dobře klouzavý povrch, který není přehnaně měkký, aby se do něj teflonové nožky myší bořily.


- klikněte pro zvětšení -

Spodní povrch tvoří také tkanina, která je ale pogumovaná, takže ani na dřevěném stole neklouže a na skle se už vůbec nehne. Na dřevu ale nemá přehnanou přilnavost, takže ji můžeme za okraje trošku odtlačit na vhodnější místo, ovšem i když na ní budeme myší rejdit sebeprudčeji, nehne se ani o kousek. Podložky jsou také mírně elastické, takže je můžeme trochu natáhnout, ale to jen tak pro informaci.

Obě části podložek jsou nejdříve sešity k sobě ve vzdálenosti asi půl centimetru od okrajů a ty samotné jsou pak k sobě pečlivě sešity, čímž je vytvořen lem, který je o trochu tlustší než samotná podložka. Všechny čtyři podložky byly zpracovány velmi pečlivě a bez kazů, což je jistě dobrá zpráva. Jak dlouho nám ale vydrží, to ukáže až čas, však jde přeci jen o materiál, který bude denodenně zatěžován, takže na věčné časy s námi nebude.


- klikněte pro zvětšení -

Co se týče nabídky velikostí, pak nejmenší verze už dle poslední fotografie nenabídne moc prostoru ani pro myš. Hodit se tak bude do stísněných prostor, kde se prostě větší už nevejde. Model velikosti M už dle mého názoru uspokojí potřeby většiny uživatelů, kteří získají dostatečný prostor, aniž by museli myš často posunovat vzduchem. To verze L už je stejně vysoká jako XL, ale stále má klasický tvar či poměr stran a je určena pouze pro myš nebo myši, pokud máme na stole více počítačů. Model XL už není ani podložka, jako spíše takové prostírání pod klávesnici a myš. Naprosto bez problémů se na ni vejde klasická desktopová klávesnice s numerickým blokem nebo i velká herní klávesnice s přídavnými klávesami a zbyde více než dost místa pro myš.