reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Linksys WRT160NL: prémiová značka v testu

27.4.2010, Martin Kuchař, recenze
Linksys WRT160NL: prémiová značka v testu
Na test se nám dostal další zajímavý router, tentokrát pochází z dílny společnosti Linksys. Router, jak již určitě tušíte, nabízí kromě základních funkcí i nějaké specialitky, avšak samozřejmě také vyšší cenu, která k této značce patří.
Kapitoly článku:
Jednoduchá krabice s routerem a základním nutným příslušenstvím - sami můžete vidět, že na rozdíl od mnoha konkurenčních výrobců nemá na sobě spousty reklamních taháků. Zásadní informace jsou tradičně uvedeny na zadní straně. Výrobce spoléhá na své dobré jméno a zbytečně se nechlubí. Přístroj ale naopak zaujme svým vzhledem. Ihned po vybalení na vás vykoukne neotřelý zakulacený router, který svým super lesklým černým povrchem přesně zapadá do současného segmentu moderní spotřební elektroniky.



Neotřelý tvar spolu s prolisy a velmi úzkým profilem vypadají moc hezky a na Linksys hlavně netypicky. Rozhodně se tak nemusíte za přístroj stydět, i když bude stát na stole nebo na poličce.


Jeho vzhled je opravdu líbivý a tlačítka a diody na přední straně napovídají tomu, že se nemá jednat o kousek, který bude schovaný pod pracovním stolem. Jak jistě tušíte, tlačítko na čelní straně slouží k zavolání moderní funkce nazvané WPS, jež slouží k rychlému vybudování zabezpečeného spojení mezi připojeným zařízením a samotným routerem.

Neotřelý, avšak atraktivní design se hodí i jako doplněk interiéru.
- pro zvětšení klikněte -

Diody jako takové indikují pouze aktivitu na čtveřici LAN portů, dále ukazují, zda je aktivní bezdrátová část a zda má celé zařízení konektivitu k internetu. Jedná se o standardní výčet, se kterým se setkáte na většině podobných zařízení.


Celkem standardní sada konektorů
- pro zvětšení klikněte -

Konektory umístěné na zadní straně také neskýtají žádné překvapení. Čtyři modře označené LAN porty doplňuje jeden žlutý WAN port a také velmi oblíbený USB 2.0 konektor (o tom si více povíme dále). Zařízení je jako obvykle vybaveno hned dvojicí RSMA konektorů pro připojení externích antén – součástí balení jsou samozřejmě také dva malé „pendreky“.

Nechybí ani přehled všech technických specifikací celého přístroje.

Technický parametr Hodnota
Standard 802.11b/g/n/d, N draft 2.0
WAN port 1 × RJ-45 10/100 BaseT
LAN porty 4 × RJ-45 10/100 BaseT
USB Ano 2.0
WPS Ano
Provozní režimy Router, AP, Repeater
Rychlosti 802.11b 11 Mbps, G 54 Mbps, N 300 Mbps
Anténa 2 × dipólová, odpojitelná
Kódování 64/128-bit WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, Radius
Výkon až 20 dBm, regulovatelný
Spotřeba max 5 W
Napájení 12 V, max 3 A
reklama