reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Alto Connect: pod lepším úhlem

1.2.2008, Michal Učeň, recenze
Logitech Alto Connect: pod lepším úhlem
Mezi doplňky k notebookům patří i různé stojánky upravující sklon klávesnice a zlepšují úhel pohledu na displej. Jedním z povedených produktů by mohl být dnes testovaný podstavec s rozšířením počtu USB portů a organizací kabeláže Logitech Alto Connect.
Kapitoly článku:
  1. Logitech Alto Connect: pod lepším úhlem
  2. Design a zpracování
  3. Praxe a závěr
Nedávno jsme si představili první produkt od společnosti Logitech s podtitulkem Alto Express, který se zaměřoval pouze na upravení pozice notebooku. Tentokrát se v podobě stojanu Logitech Alto Connect dočkáme dalších funkcí a také úplně nového konceptu podstavce pod notebook, který kombinuje funkčnost a zároveň opět velmi pěkný design. Začneme na úvod popisem balení, které je v podobě papírové krabice. Ta je dostatečně odolná, zejména díky vnitřní výplni oddělující jednotlivé části od sebe.



V balení najdeme dvě části samotného podstavce, zdroj napájení a uživatelský manuál. V podstatě nic dalšího nepotřebujete, podstavec také asi nebudete přenášet, a tak není nutný ani žádný obal, i když jeho snadno rozkladatelná konstrukce by při pár úpravách mohla být docela skladná. Účel stojanu je ale jasný - stabilní umístění tam, kde používáte notebook nejčastěji.




Parametry



ModelPodstavec Logitech Alto Connect
MateriálPlast, kontaktní plocha z pryže
Úhel sklonucca 30°
Propojení s notebookemUSB
Počet USB portů4x
Rozměr notebookunení omezeno

Instalace a zapojení


Složení stojanu je velmi jednoduché a v podstatě stačí spojit dvě základní části prostřednictvím výřezu v každé z nich. Díly do sebe dobře zapadají a nezaznamenal jsem žádné nechtěné viklání nebo vrzání apod. To je určitě pro dlouhodobější používání důležité. Části se k sobě nijak nešroubují a jejich spojení není zabezpečeno žádnou pojistkou. Výsledkem je stojan ve tvaru kříže, který je tak velmi stabilní na stole a zároveň nezabírá až tak moc prostoru.



Na závěr je nutné připojit zdroj napájení z elektrické sítě. Bez něj totiž nebudou fungovat přídavné porty USB. Problémem může být délka kabelu, která často nedosáhne k zásuvce a v některých případech počítejte s použitím prodlužovací šňůry.

reklama