reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech Mini Boombox: hudba téměř do kapsy

7.3.2012, Pavel Kovač, recenze
Logitech Mini Boombox: hudba téměř do kapsy
Logitech si pro nás tentokrát připravil přenosné BlueTooth reproduktory určené pro chytré telefony. Díky integrovanému mikrofónu se navíc proměnili v pohodlné handsfree. Pokud hledáte snadno přenosné reproduktory na chatu, je Mini Boombox horkým kandidátem.
Kapitoly článku:
  1. Logitech Mini Boombox: hudba téměř do kapsy
  2. Zkušenosti za provozu a závěr

Reproduktory do batohu


Po vybalení na vás vykoukne příjemně malý reproduktor, který je na první pocit docela těžký. Celá konstrukce je navíc slušně slícovaná a plasty drží pevně při sobě. Byl jsem velmi mile překvapen celkovým zpracováním reproduktoru. Repro má tedy našlápnuto na solidní zvuk. Nemělo by tak docházet k rezonování plastů nebo čelní mřížky. Čelní strana je obdařena velkou kovovou mřížkou, za kterou lehce prosvítá dvojice reproduktorů.




- Boombox v celé své kráse -


V mřížce je umístěno logo Logitech, které slouží i jako indikace stavu Boomboxu. Bohužel indikuje pouze stav baterie, resp. nabíjení. Pokud je zařízení v pořádku a pracuje, svítí ikonka modře. Už ale nezjistíte, zda je připojeno přes BlueTooth (BT). Připojení je signalizováno jemným pípnutím, což vlastně docela stačí.



- čelní ikonka svítí modře, pokud je zařízení v činnosti -


Horní strana nabízí 6 dotykových tlačítek. Od ovládání hlasitosti, přes spouštění a přesun po skladbách až po zvedání sluchátka. Tlačítka jsou dotyková a reagují velmi dobře. Musíme však počítat s určitým zpožděním, které vyplývá z připojení přes BT. Na to si však velmi brzo zvyknete.






- připojení pomocí AUX 3,5mm jack je také možné -


Zadní strana obsahuje mechanické zapínání. Nestane se vám tedy, že Boombox omylem vypnete např. během hovoru. Dále je tu mini USB konektor sloužící jako napájení. Pro pevné připojení ke zdroji zvuku je zde 3,5mm jack. Nejste tedy odkázáni na samotné BT a pokud máte při ruce kabel, tak můžete využít i ten.





Pod dotykovými tlačítky je otevřený prostor. V něm se nachází velký oválný basový reproduktor, který směřuje vzhůru. Konstrukce bassreflexu jej usměrňuje dozadu. Celkově je tato konstrukce docela promyšlená. Uvidíme, jak bude hrát.

Usazení reproduktorů na podložce je také velmi důležité. Pokud by výrobce použil plastové nohy, tak by jistě Boombox skákal po stole. Naštěstí zde Logitech nasadil měkké a vysoké gumy, které doslova přilnou ke stolu. Pokud chcete reproduktory posunout po stole, musíte je zvednout a přemístit. Posun po stole je prakticky nemožný díky přilnavému povrchu. Samozřejmě je potřeba držet nožky alespoň v relativní čistotě, jinak už Boombox nedrží tak pevně. Na kvalitu zvuku by však prach neměl mít vliv.





Pro nabíjení slouží přibalený USB kabel a jak už v poslední době bývá zvykem, tak i adaptér do klasické zásuvky. Jen je škoda, že není využito konektoru micro USB, který se používá obvykle u telefonů, a tak musíte s sebou nosit i mini USB kabel. Tato verze USB konektoru je sice také běžná, ale výrazně více by mu slušel jeho menší bratříček.


Wireless Speaker Adapter


Do redakce dorazil i produkt Logitech Wireless Speaker Adapter, který ve své podstatě funguje zcela opačně. Zprovozní jakékoli aktivní reproduktory se zařízením vybaveným BT. Jde tedy o DA převodník s BT vstupem. Toto jednoúčelové zařízení se nese v duchu Boomboxu. Kopíruje i trochu jeho design, není sice tak lesklý, ale jinak je jeho zpracování velmi podobné.



- jediné tlačítko na ovládání a diodka indikující stav -


Na vrchní straně naleznete jediné tlačítko Connect, které slouží ke spárování obou BT zařízení. Dokážu si toto zařízení představit opět na chatě, kde budete mít nějaké starší, ale kvalitní reproduktory. Zároveň nechcete lákat nenechavé ruky CD/MP3 přehrávačem. Stačí si pořídit tuto malou černou krabičku a v případě potřeby připojit k reproduktorům. Bohužel je stále třeba využít zesilovače. Na druhou stranu si můžete vybrat mezi kvalitnějšími zesilovači, nebo využít třeba nějaký starší.



- konektory postačí asi všem -


Na zadní straně jsou již tradiční výstupy pro reproduktory. Dva Cinch a jeden 3,5mm jack. Připojíte tím snad všechny reproduktory. Využitelnost tohoto zařízení nebude sice nikterak oslnivá, ale pár svých zákazníků si jistě najde. Pokud si budete tento Speaker Adapter nosit s sebou v batohu, máte možnost kdekoli pustit nahlas svou oblíbenou hudbu, co máte v telefonu.

Jen je škoda, že tento adaptér potřebuje externí napájení. Provoz na akumulátor by mu jistě slušel daleko víc Právě absence akumulátoru mě dost zaráží, ještě víc v porovnání s Mini Boomboxem, který toho vlastně umí víc a akumulátor mu stačí. Navíc výstup Wireless Speaker Adapteru není zesílený, a tak potřebujete stejně připojit zesilovač. Alespoň základní zesilovač by mu tak slušel. Pokud by bylo zařízení obdařeno akumulátorem a zesilovačem, jednalo by se o perfektní přenosný zdroj i kvalitního zvuku (záleží hodně na připojených reproduktorech). Třeba Logitech spojí výhody do jediného výrobku a vydá jej v další verzi.




- dodávaná kabeláž -


Specifikace



Logitech Mini Boombox
Vlastnost
Hodnota
Rozměry (Š x V x H)
112 x 60 x 66 mm
Připojení
Bluetooth, 3,5mm jack
Frekvenční rozsah
není uvedeno
Napájení
Vestavěný akumulátor
nabíjení pomocí USB kabelu
Barevné varianty
Černá, bílá, černo-červená kombinace
Obsah balení
Reproduktor, USB kabel a adaptér do zásuvky


Docela mě překvapilo, že se nikde nedočtete přesné specifikace samotných reproduktorů. Frekvenční rozsah a rozměry by měly být standardem. Bohužel zde Logitech vsází víc na marketing.


Logitech Wireless Speaker Adapter
Vlastnost
Hodnota
Rozměry (Š x V x H)
80 x 28 x 85 mm
Připojení
Bluetooth, 3,5mm jack, cinch
Napájení
Napájení pomocí USB kabelu s adaptérem do zásuvky
Barevné varianty
Černá
Obsah balení
Wireless Adapter, USB kabel a adaptér do zásuvky, Audio cinch-3,5mmjack kabel

I u tohoto zařízení je výrobce dost stručný na informace. Opět se nedočtete ani rozměry či jakákoli jiná specifika. Je to škoda, protože si myslím, že to dokáže spoustu potencionálních uživatelů odradit.

reklama