reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nVidia 3D Vision okem pařana

1.10.2009, Martin Kuchař, recenze
nVidia 3D Vision okem pařana
O nVidia 3D Vision se dnes mluví na každém rohu. Všichni výrobci her stále optimalizují své tituly, aby oblíbenou technologickou specialitku mohli přidat i pro své zákazníky. Je ale 3D opravdu 3D a poradí si současné i starší tituly s prostorovým zobrazením?

Nasadit brýle a jedeme


Nechme dnes stranou veškeré technické popisy, rozbory technologie a ukázky alternativních řešení - ostatně o to se již postarali kolegové v článcích nVidia 3D Stereo a jeho pokračování. Od té doby uběhlo opravdu hodně času a především se na trhu objevilo několik opravdu zajímavých titulů, které mají být pro 3D Vision jako stvořené.
Ruku na srdce - jako počítačového nadšence a náruživého hráče všech akčních pecek vás nejspíše až tak nezajímá, jak celá technologie funguje, ale chcete si ji vyzkoušet a sami si udělat představu o tom, zda 3D ano či nikoliv. V případě, že vás detailní informace zajímají a chcete tak říkajíc "nakouknout pod pokličku", doporučujeme vám navštívit výše zmíněné články.

Právě z toho důvodu jsme se rozhodli připravit ještě volné pokračování, které vás obeznámí s našimi zkušenostmi získanými při delším testu 3D Vision. Vypůjčili jsme si kompletní soupravu obsahující samotnou 3D sadu v podobě IT transmiteru, brýlí a příslušenství a k té jsme posadili snad jediný 120Hz monitor dostupný v ČR - Samsung 2233RZ.



Co nás zajímalo? Jak asi obstojí skupina 20 her, které jsme pro vás vybrali do testu - zvládají všechny 3D zobrazení bez zbytečných artefaktů, nedokreslených míst či špatně renderovaných částí? Možná tušíte, že i přes nespočet reklamních taháků plynoucích z tábora nVidia není celá situace až tak růžová a budete muset buď udělat nějaké kompromisy v nastavení, nebo se spokojit s drobnými problémy v obraze.

Nasaďte si tedy brýle, pohodlně se usaďte a nechte se vnést do třetího rozměru. Jestliže to udělat nemůžete, podívejte se s námi na detailní popis jednotlivých testovaných her.
reklama