reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire Nitro R9 Fury 4G: spotřeba pod drobnohledem

18.2.2016, Pavel Šantrůček, recenze
Sapphire Nitro R9 Fury 4G: spotřeba pod drobnohledem
Proč je spotřeba grafické karty Sapphire Nitro R9 Fury 4G proti konkurenci tak vysoká? Nešlo by s tím něco udělat? Takové otázky jsme si kladli samozřejmě také a rovnou jsme se jali spotřebu této grafické karty testovat trochu více do hloubky.
Závěrem naší nedávné recenze grafické karty Sapphire Nitro R9 Fury 4G bylo konstatování, že tato grafická karta nabízí výkon srovnatelný s konkurenčními OC edicemi grafických karet GeForce GTX 980 v nereferenčním provedení.

Provozní vlastnosti jako teploty a hlučnost byly u této grafické karty opravdu velmi dobré a s konkurenčními kartami srovnatelné či ještě lepší. Jedinou vadou na kráse však zůstala mnohem vyšší spotřeba, v které se tato grafická karta s konkurencí bohužel srovnávat nemohla.


Crysis 3 spotřeba


Rozdíl ve spotřebě proti referenčnímu modelu GTX 980 nějakých 80-90 W je opravdu hodně a nic na tom nemění ani to, že grafická karta Sapphire Nitro R9 Fury 4G byla v našich testech mnohem výkonnější než referenční model GTX 980. Pokud bychom totiž tyto grafické karty porovnávali v ukazateli výkon na Watt (počet vyrenderovaných snímků na jeden Watt spotřeby), i tak by zde s přehledem zvítězila konkurenční GeForce GTX 980.


Crysis 3 efektivita


Proto se v dnešním článku podíváme na to, co by mohlo být u Radeonu R9 Fury příčinnou takto vysoké spotřeby a samozřejmě, zda by s tím případně nešlo přece jen něco udělat.
reklama