O kom píšeme nejvíce
Abit (35)Acer (34)AMD (108)AOpen (31)Arctic (33)Asus (160)ATI (31)BenQ (28)
Cooler Master (119)Corsair (41)Creative (39)Fujitsu Siemens (27)Genius (34)Gigabyte (136)HP (69)Intel (96)
Kingston (40)LG (29)Logitech (79)Microsoft (45)MSI (129)NVIDIA (49)OCZ (36)
Noctua NF-A12x25: Sterrox zasahuje

Noctua NF-A12x25: Sterrox zasahuje

Noctua už ukončila vývoj svých prvních ventilátorů, které jsou vyrobeny z materiálu Sterrox. Ten má být mimořádně pevný, aby se lopatky časem nedeformovaly, díky čemuž ventilátory NF-A12x25 slibují mimořádné vlastnosti. 
19.7.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
CM MasterCase H500M: sklo, kam se podíváš

CM MasterCase H500M: sklo, kam se podíváš

Cooler Master MasterCase H500M značí návrat velkých ventilátorů, které bývaly populární před řadou let. Vypadá to, že nastal opět jejich čas díky rozmachu RGB LED. Vedle toho nám tato velká skříň nabídne i řádnou porci skla.
29.5.2018, recenze, Jan Vítek
Ryzen 5 2600, Ryzen 7 2700 a StoreMI navrch v testu

Ryzen 5 2600, Ryzen 7 2700 a StoreMI navrch v testu

Dnes se podíváme na další dvě novinky z várky procesorové generace Ryzen 2000. Jedná se o procesory Ryzen 7 2700 a Ryzen 5 2600, čili slabší verze dříve testovaných modelů. K nim přibylo ale ještě něco, a sice úložná technologie StoreMI.
23.5.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
QNAP TS-328: trojdiskový speciál pro RAID 5

QNAP TS-328: trojdiskový speciál pro RAID 5

Společnost QNAP nedávno představila svůj první třídiskový NAS, který je tak určen zvláště pro disky v konfiguraci pole RAID 5. Dalším zaměřením tohoto NAS serveru jsou také multimédia s podporou rozlišení 4K.
16.5.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
HyperX Alloy Elite RGB: to nejlepší od Kingstonu

HyperX Alloy Elite RGB: to nejlepší od Kingstonu

Kingston si pod značkou HyperX připravil mechanickou klávesnici Alloy Elite RGB, nástupce původního modelu Alloy Elite. Ta už dle svého názvu nabídne jako hlavní novinku RGB podsvícení, ale také slibuje kvalitní zpracování a extra prvky ovládání.
26.4.2018, recenze, Jan Vítek
AMD Ryzen 2000 v testu: Zen nám dospěl

AMD Ryzen 2000 v testu: Zen nám dospěl

Společnost AMD vyslala na trh své první 12nm procesory, a sice první várku Ryzen generace 2000. My si dnes můžeme vyzkoušet první dva kousky, a sice procesory Ryzen 7 2700X a Ryzen 5 2600X. 
19.4.2018, recenze, Jan Vítek22 komentářů
Samsung SSD 860 EVO: klasika v novém kabátku

Samsung SSD 860 EVO: klasika v novém kabátku

Na začátku tohoto roku Samsung vypustil do světa nástupce sérií SSD 860 PRO a EVO, které navazují na sérii 850 představenou už v roce 2014. My si nyní vyzkoušíme v recenzi dva modely SSD 860 EVO, a to s kapacitou 250 a 500 GB. 
5.4.2018, recenze, Jan Vítek4 komentáře
CM MasterCase MC600P: originalita nevymřela

CM MasterCase MC600P: originalita nevymřela

Cooler Master MasterCase MC600P je nová skříň stavící na celém konceptu Master a modulárním systému FreeForm. Můžeme tak opět očekávat model nabízející řadu možností pro přizpůsobení, který se bude hodit i pro vysoce výkonné počítače.
22.3.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
QNAP TS-228A: řádně vylepšený low-end

QNAP TS-228A: řádně vylepšený low-end

QNAP TS-228A je jednoduchý domácí NAS vybavený čtyřjádrovým procesorem, který domácím uživatelům nabízí podporu snímků, synchronizaci, osobní cloud a další různé funkce. Dnes si jej otestujeme.
12.3.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
Aorus K9: rychlá optická herní klávesnice

Aorus K9: rychlá optická herní klávesnice

Gigabyte si pro nás vedle čistě mechanických klávesnic přichystal také model Aorus K9 Optical, vybavený tlačítky, která zaznamenávají stisk opticky. Výrobce se přitom chlubí i rychlostí tlačítek, výdrží a RGB podsvícením. 
5.3.2018, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Aorus K7: hliníková mechanika v RGB barvách

Aorus K7: hliníková mechanika v RGB barvách

Dnes se opět jednou podíváme na klávesnici od společnosti Gigabyte, která ji však prodává pod svou herní značkou Aorus. Jedná se o mechanický model K7 s hliníkovým tělem a plným RGB podsvícením.
19.2.2018, recenze, Jan Vítek4 komentáře
AMD Raven Ridge: konečně APU nové generace

AMD Raven Ridge: konečně APU nové generace

Velice dlouho jsme čekali na desktopová APU, která by znamenala výrazný architekturní i výkonnostní pokrok. Toto čekání je u konce, protože tu máme Raven Ridge založené na CPU Zen a GPU Vega. Dnes si vyzkoušíme Ryzen 3 2200G a Ryzen 5 2400G.
12.2.2018, recenze, Jan Vítek51 komentářů
QNAP TS-431X: klasický NAS s příchutí ARM

QNAP TS-431X: klasický NAS s příchutí ARM

Dnes tu máme k prozkoumání podnikový NAS, a to QNAP TS-431X, který je vybaven vedle 1Gb/s Ethernetu také 10 Gb/s rozhraním SFP+. Umístit do něj můžeme až čtyři pevné disky či SSD a bohatou nabídku aplikací pro QTS.
23.11.2017, recenze, Jan Vítek15 komentářů
Synology DS418Play: moderní NAS pro 4 disky

Synology DS418Play: moderní NAS pro 4 disky

Synology DiskStation DS418Play je prezentován jako osobní cloud s rozšířením o multimédia. To znamená, že nebude sloužit pouze pro ukládání dat, ale také bude schopen přehrávat filmy, hudbu a zobrazovat fotografie, a to v rozlišení až 4K.
7.11.2017, recenze, Jan Vítek29 komentářů
Toshiba TR200: 64vrstvé paměti BiCS v akci

Toshiba TR200: 64vrstvé paměti BiCS v akci

Toshiba představila svůj nový low-endový model SSD TR200 určený pro rozhraní SATA, který využívá nové 64vrstvé paměti BiCS 3D TLC. Můžeme jej považovat za moderního nástupce modelů OCZ Trion či Arc. 
3.11.2017, recenze, Jan Vítek7 komentářů
Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming: střed pro Coffee Lake

Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming: střed pro Coffee Lake

Základní deska Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming se uplatnila v naší recenzi šestijádrového Core i5 generace Coffee Lake a nyní je čas podívat se přímo na ni. Jde o desku střední třídy vhodnou i pro sestavy se dvěma grafikami. 
24.10.2017, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7: řádný základ pro Coffee Lake

Gigabyte Z370 AORUS Gaming 7: řádný základ pro Coffee Lake

Gigabyte si stejně jako jiní výrobci desek připravil nové modely pro Coffee Lake a my se z této nabídky dnes podíváme na model Z370 AORUS Gaming 7. Ten bude patřit v celkové nabídce mezi ty dražší, a tedy i lépe vybavené modely.
17.10.2017, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Core i5-8600K: čisté šestijádro v testu

Core i5-8600K: čisté šestijádro v testu

Vedle procesoru Core i7-8700K se k nám později dostal také ještě čistě šestijádrový model bez Hyperthreadingu, a sice odemčený Core i5-8600K. Ten je pro řadu lidí možná ještě zajímavější, a to třeba pro herní sestavy.
13.10.2017, recenze, Jan Vítek27 komentářů
Cooler Master Cosmos C700P: stvořený pro modifikace

Cooler Master Cosmos C700P: stvořený pro modifikace

Cooler Master se rozhodl, že oživí svou řadu skříní Cosmos pomocí zajímavé novinky s označením C700P. Jedná se o zbrusu novou skříň pro náročné zákazníky, která nabídne obrovský vnitřní prostor, RGB podsvícení a moderní výbavu. 
11.10.2017, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Coffee Lake je tu: šestijádrový taktovací král

Coffee Lake je tu: šestijádrový taktovací král

Po pěkné řádce let nám Intel konečně servíruje desktopovou procesorovou generaci, která navyšuje počet fyzických jader. Dnes se tak můžeme podívat na to, co nám nabídne nejlepší z nových Coffee Lake - procesor Core i7-8700K. 
5.10.2017, recenze, Jan Vítek30 komentářů
QNAP TS-453Bmini: NAS i náhrada desktopu

QNAP TS-453Bmini: NAS i náhrada desktopu

QNAP TS-453Bmini, jak už jeho název napovídá, je menší NAS, jehož rozměry odpovídají spíše dvoudiskovému modelu, ale dovnitř se přesto vejdou až čtyři desktopové i mobilní pevné disky nebo SSD. Založen je přitom na CPU Intel a nabídne i HDMI.
28.9.2017, recenze, Jan Vítek7 komentářů
WD My Cloud Pro: až 20 TB v malé krabičce

WD My Cloud Pro: až 20 TB v malé krabičce

Společnost WD má na trhu širokou nabídku síťových úložných zařízení NAS a my si dnes z ní můžeme vyzkoušet model My Cloud Pro PR2100, který přišel s již předinstalovanými disky. Nejde přitom o žádné střízlíky, ale o dva 10TB modely. 
21.9.2017, recenze, Jan Vítek9 komentářů
CM MasterCase Pro 3: výkon s Micro ATX

CM MasterCase Pro 3: výkon s Micro ATX

Cooler Master označuje MasterCase Pro 3 za malou skříň se spoustou místa, která jako řada jiných podporuje modulární systém FreeForm. Dle představ výrobce si ji také budeme moci vzít na cesty, a to i díky zabudovanému madlu.
5.9.2017, recenze, Jan Vítek
CM MasterBox 5t: prostorná a moderní

CM MasterBox 5t: prostorná a moderní

Cooler Master své skříně MasterBox prezentuje jako levnější alternativy MasterCase, což platí i pro dnes recenzovaný model. Cenově je to ale spíše skříň střední třídy, která by tak měla nabídnout kvalitní provedení a moderní funkce.
24.8.2017, recenze, Jan Vítek1 komentář
AMD Ryzen 3 v testu: nová definice low-endu

AMD Ryzen 3 v testu: nová definice low-endu

AMD už konečně vysílá na trh také poslední skupinu úvodní generace procesorů Ryzen, která čítá pouze dva modely: 1200 a 1300X. Oba si dnes můžeme vyzkoušet a podívat se na to, co nám nabídnou.
27.7.2017, recenze, Jan Vítek17 komentářů
PlayStation 4 Pro a The Last Guardian

PlayStation 4 Pro a The Last Guardian

V dnešní recenzi jsme pro vás připravili test nejnovější herní konzole Sony a herního titulu The Last Guardian. Proč zrovna tato kombinace? Oba pocházejí z Japonska, měli legendární předchůdce a provázely je velká očekávání.
13.7.2017, recenze, Jakub Doležal1 komentář
Chieftec AL-01B-OP Falcon: levná skříň s hliníkovým čelem

Chieftec AL-01B-OP Falcon: levná skříň s hliníkovým čelem

Chieftec se ve velkém pustil do výroby herních skříní, což nám chce nyní dokázat modelem AL-01B-OP Falcon, který přichází s cenou pouze mírně nad 1000 Kč. Podívejme se tak na to, co nám Chieftec za takovou částku nabídne.
19.5.2017, recenze, Jan Vítek1 komentář
Chieftec CI-01B-OP Gaming Cube: rozkládací kostka

Chieftec CI-01B-OP Gaming Cube: rozkládací kostka

Notoricky známý výrobce počítačových skříní Chieftec si připravil model CI-01B-OP, kterému budeme raději říkat Gaming Cube. Tato kostka je určena pro herní sestavy založené na deskách Micro ATX či menších a nabídnout chce snadný přístup do svých útrob.
16.5.2017, recenze, Jan Vítek
Creative Sound BlasterX Vanguard K08: RGB a Omron

Creative Sound BlasterX Vanguard K08: RGB a Omron

Společnost Creative se rozhodla využít značku Sound Blaster zcela novým způsobem a vytvořila řadu Sound BlasterX, která však nemá se zvukem nic společného. Patří do ní také herní myš Siege M04, kterou si dnes vyzkoušíme.
1.5.2017, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Gigabyte AB350-Gaming 3, aneb na co X370?

Gigabyte AB350-Gaming 3, aneb na co X370?

AMD spojilo představení procesorů Ryzen 5 se čtyřmi či šesti jádry s čipsetem B350, a to nejen kvůli lépe připravenému BIOSu. Jde prostě o střední třídu desek pro střední třídu Ryzenů, ovšem má vůbec běžný uživatel důvod si i pro výkonné Ryzen 7 vybrat X370?
27.4.2017, recenze, Jan Vítek9 komentářů