O kom píšeme nejvíce
Abit (35)Acer (34)AMD (104)AOpen (31)Arctic (33)Asus (160)ATI (31)BenQ (28)
Cooler Master (114)Corsair (41)Creative (39)Fujitsu Siemens (27)Genius (34)Gigabyte (132)HP (69)Intel (94)
Kingston (39)LG (29)Logitech (79)Microsoft (45)MSI (129)NVIDIA (49)OCZ (36)
Chieftec AL-01B-OP Falcon: levná skříň s hliníkovým čelem

Chieftec AL-01B-OP Falcon: levná skříň s hliníkovým čelem

Chieftec se ve velkém pustil do výroby herních skříní, což nám chce nyní dokázat modelem AL-01B-OP Falcon, který přichází s cenou pouze mírně nad 1000 Kč. Podívejme se tak na to, co nám Chieftec za takovou částku nabídne.
19.5.2017,  recenze, Jan Vítek,  1 komentář
Chieftec CI-01B-OP Gaming Cube: rozkládací kostka

Chieftec CI-01B-OP Gaming Cube: rozkládací kostka

Notoricky známý výrobce počítačových skříní Chieftec si připravil model CI-01B-OP, kterému budeme raději říkat Gaming Cube. Tato kostka je určena pro herní sestavy založené na deskách Micro ATX či menších a nabídnout chce snadný přístup do svých útrob.
16.5.2017,  recenze, Jan Vítek
Creative Sound BlasterX Vanguard K08: RGB a Omron

Creative Sound BlasterX Vanguard K08: RGB a Omron

Společnost Creative se rozhodla využít značku Sound Blaster zcela novým způsobem a vytvořila řadu Sound BlasterX, která však nemá se zvukem nic společného. Patří do ní také herní myš Siege M04, kterou si dnes vyzkoušíme.
1.5.2017,  recenze, Jan Vítek,  2 komentáře
Gigabyte AB350-Gaming 3, aneb na co X370?

Gigabyte AB350-Gaming 3, aneb na co X370?

AMD spojilo představení procesorů Ryzen 5 se čtyřmi či šesti jádry s čipsetem B350, a to nejen kvůli lépe připravenému BIOSu. Jde prostě o střední třídu desek pro střední třídu Ryzenů, ovšem má vůbec běžný uživatel důvod si i pro výkonné Ryzen 7 vybrat X370?
27.4.2017,  recenze, Jan Vítek,  9 komentářů
W10 Creators Update: co přináší nového?

W10 Creators Update: co přináší nového?

Už několik dní je k dispozici nová verze systému Windows 10, jež získala své označení Creators Update. Dle toho je určená především tvůrcům obsahu, ale máme tu i nový herní režim, funkce pro zabezpečení nebo nastavení soukromí.
18.4.2017,  recenze, Jan Vítek,  14 komentářů
AMD Ryzen 5: šest i čtyři jádra v akci

AMD Ryzen 5: šest i čtyři jádra v akci

Od společnosti AMD jsme získali dva procesory Ryzen střední třídy, čili řady 5. Jedná se konkrétně o modely 1600X a 1500X se šesti a čtyřmi jádry plus v obou případech 16 MB L3 cache. Podívat se můžeme také na desku Gigabyte s čipsetem B350.
11.4.2017,  recenze, Jan Vítek,  23 komentářů
Gigabyte AX370-GAMING 5: řádný základ pro Ryzen

Gigabyte AX370-GAMING 5: řádný základ pro Ryzen

Po testu samotných procesorů AMD Ryzen se podíváme i na samotnou základní desku Aorus AX370-GAMING 5 od společnosti Gigabyte, která nám při testování procesorů posloužila. Dnes už půjde ale pouze o ni, takže hurá na to.
27.3.2017,  recenze, Jan Vítek,  7 komentářů
Creative Sound BlasterX Siege M04: herní myš

Creative Sound BlasterX Siege M04: herní myš

Společnost Creative se rozhodla využít značku Sound Blaster zcela novým způsobem a vytvořila řadu Sound BlasterX, která však nemá se zvukem nic společného. Patří do ní také herní myš Siege M04, kterou si dnes vyzkoušíme.
23.3.2017,  recenze, Jan Vítek,  7 komentářů
Ryzen 1700X a 1800X v testech: AMD povstalo

Ryzen 1700X a 1800X v testech: AMD povstalo

Dnes už se konečně podíváme na výkon procesorů AMD Ryzen, a to rovnou na dva nejvýkonnější modely, Ryzen 7 1700X a 1800X. Ty nám nabídnou 8 fyzických jader s podporou SMT, a tak mohou směle bojovat i proti těm nejvýkonnějším desktopovým Intelům.
10.3.2017,  recenze, Jan Vítek,  64 komentářů
NZXT S340 Elite: moderní a elegantní skříň

NZXT S340 Elite: moderní a elegantní skříň

Řada skříní NZXT S340 je dobře známá jako middletowery s jednoduchým designem za slušnou cenu. My se dnes zaměříme na nový model s označením Elite, který byl na trh uveden loni na podzim jako podstatně vylepšená verze původního modelu.
9.3.2017,  recenze, Jan Vítek,  5 komentářů
Toshiba OCZ VX500: mainstream s MLC

Toshiba OCZ VX500: mainstream s MLC

Od Toshiby jsme získali pro test VX500, novou řadu SSD založenou na 15nm pamětech MLC NAND Flash. Nepůjde tak o nejlevnější modely s pomalými paměťmi TLC, a tak můžeme očekávat slušný výkon, ale také vyšší cenu.
7.3.2017,  recenze, Jan Vítek,  1 komentář
AMD Ryzen jsou tu, co všechno nám nabídnou?

AMD Ryzen jsou tu, co všechno nám nabídnou?

AMD konečně připravilo a vypustilo do světa procesorovou generaci, která má být schopna konkurovat tomu nejlepšímu od Intelu. Máme tu procesory Ryzen a my se dnes podíváme zatím na to, co nám generace Ryzen přináší.
2.3.2017,  článek, Jan Vítek,  10 komentářů
Chieftec GP-01B-OP: herní skříň s nádechem minulosti

Chieftec GP-01B-OP: herní skříň s nádechem minulosti

Mezi herní skříně, jichž společnost Chieftec na rozdíl od jiných firem moc nevyrábí, se řadí také model GP-01B-OP. Ten nabízí zcela prosklenou bočnici, ovladač otáček ventilátorů a také zajímavý bundle s výkonným 1000W zdrojem.
27.2.2017,  recenze, Jan Vítek
Logitech G203: herní základ s RGB podsvícením

Logitech G203: herní základ s RGB podsvícením

Logitech G203 Prodigy Gaming Mouse patří mezi jednodušší a v portfoliu svého výrobce také mezi levnější herní myši. Zaujmout nás má svým senzorem, vysokou výdrží, programovatelnými tlačítky a také RGB podsvícením.
17.2.2017,  recenze, Jan Vítek
QNAP TS-531X: 5 disků a 10Gb/s LAN

QNAP TS-531X: 5 disků a 10Gb/s LAN

Mezi větší NAS servery, které se ještě hodí do domácností nebo malých firem, patří také QNAP TS-531X. Vyzkoušíme si tak server, jenž má místo pro pět pevných disků a v jeho základní výbavě jsou také dva 10 Gb/s ethernetové porty.
15.2.2017,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
HyperX Alloy FPS: odolná klávesnice pro hráče

HyperX Alloy FPS: odolná klávesnice pro hráče

Kingston se pustil do výroby mechanických klávesnic a rovnou k tomu využil svou značku HyperX, aby přinesl model Alloy FPS. My si dnes vyzkoušíme verzi s tlačítky Cherry MX Blue a podíváme se na to, co nám tato herní klávesnice nabízí.
13.2.2017,  recenze, Jan Vítek,  9 komentářů
Logitech G403 Prodigy Wireless: nástupce legendy?

Logitech G403 Prodigy Wireless: nástupce legendy?

Logitech G403 Prodigy přichází jako herní myš ve dvou podobách, a to ve verzi s bezdrátovým rozhraním a v klasické verzi s USB kabelem. My si ji dnes vyzkoušíme právě jako bezdrátovou verzi, která se tímto podobá testované G900.
10.2.2017,  recenze, Jan Vítek
Synology DS216play: 2 disky a podpora 4K

Synology DS216play: 2 disky a podpora 4K

Běžným uživatelům a jejich domácnostem je určen NAS server Synology DiskStation DS216play, který je vybaven dvěma diskovými pozicemi a procesorem s FPU, jenž zvládne i překódování videa ze 4K do 1080p.
6.2.2017,  recenze, Jan Vítek
QNAP TVS-471: Core i3 pod kapotou

QNAP TVS-471: Core i3 pod kapotou

QNAP TVS-471 můžeme považovat už za profesionální NAS vybavený v testované verzi desktopovým procesorem Core i3, čtyřmi diskovými pozicemi, vlastním displejem a se zaměřením na přehrávání i překódování videa.
26.1.2017,  recenze, Jan Vítek,  10 komentářů
Gigabyte Z270X-Gaming 5 a Core i7 a i5 "Kaby Lake" v testu

Gigabyte Z270X-Gaming 5 a Core i7 a i5 "Kaby Lake" v testu

Dnes už se můžeme podívat na zbrusu novou základní desku Gigabyte Z270X-Gaming 5, která je určena především pro procesory Kaby Lake. Ty tu máme rovnou dva, a to modely Core i5-7600K a i7-7700K, jež si také otestujeme.
4.1.2017,  recenze, Jan Vítek,  12 komentářů
QNAP TS-231P: střední třída pro domácnosti

QNAP TS-231P: střední třída pro domácnosti

Společnost QNAP nám poslala na recenzi NAS TS-231P, který je určen pro domácnosti a malé kanceláře. Nabízí základní ochranu pomocí pole RAID 1 a poslouží především pro základní zálohování a sdílení dat.
19.12.2016,  recenze, Jan Vítek
Synology DS916+: výkonný čtyřdiskový NAS

Synology DS916+: výkonný čtyřdiskový NAS

Dnes se blíže podíváme na Synology DS916+, aktuální čtyřdiskový NAS disponující čtyřjádrovým procesorem, který patří mezi jednodušší modely. Nemá tak žádné úzké zaměření a jde prostě a jednoduše o výkonný NAS.
14.12.2016,  recenze, Jan Vítek,  19 komentářů
QNAP TS-451A: 4 disky a slušná výbava

QNAP TS-451A: 4 disky a slušná výbava

Do spárů se nám dostala novinka letošního roku, a to NAS TS-451A od společnosti QNAP. Jde o čtyřdiskové úložiště zaměřené na multimédia, které podporuje i videa ve 4K a je vybaveno portem USB QuickAccess pro rychlou úvodní instalaci.
7.12.2016,  recenze, Jan Vítek
Fractal Design Define Mini C: pro menší sestavy s grácií

Fractal Design Define Mini C: pro menší sestavy s grácií

Ze Švédska k nám přicestovala horká novinka, která staví na úspěchu původního a již letitého modelu Define Mini. Jde o skříň s označením C, která chce nabídnout moderní zázemí pro naši sestavu s menší základní deskou.
8.11.2016,  recenze, Jan Vítek,  6 komentářů
NVIDIA Multi-Res Shading: zvýšení výkonu téměř zdarma

NVIDIA Multi-Res Shading: zvýšení výkonu téměř zdarma

Technologie NVIDIA Multi-Res Shading je určena především pro VR systémy, ovšem není důvod, proč by nemohla ulevit také při hraní na monitoru. A právě Shadow Warrior 2 je první hra, která to umožní a my si to vykoušíme na běžné GeForce GTX 960.
27.10.2016,  recenze, Jan Vítek,  6 komentářů
Virtuální realita: konkurent televizorů a kinosálů?

Virtuální realita: konkurent televizorů a kinosálů?

Letošní rok i ty následující budou ve znamení virtuální reality. Již jednou se snažila prosadit, ale chyběly vhodné technologie. Dnes je ovšem už jiná situace. Mají se výrobci televizorů a majitelé kinosálů začít obávat? Vyzkoušeli jsme Samsung Gear VR.
21.9.2016,  recenze, TV Freak
QNAP TS-531P: pětidiskový univerzál

QNAP TS-531P: pětidiskový univerzál

Dnes se podíváme na pětidiskový NAS QNAP TS-531P, který přichází vybavený čtyřjádrovým procesorem od Annapurna Labs a širokými možnostmi pro rozšíření. Jde tak o NAS určený už náročnějším zákazníkům i menším firmám.
3.8.2016,  recenze, Jan Vítek,  8 komentářů
QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti

QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti

Mezi NAS pro náročnější zákazníky patří také QNAP TS-451+, který má připraveny čtyři diskové šachty a je připraven na multimédia, virtualizaci a nabídne velice slušný výkon. Hodit se tak bude do moderní domácnosti jako datové a mediální centrum.
19.7.2016,  recenze, Jan Vítek,  4 komentáře
QNAP TS-253A: výkonný NAS i pro Karaoke

QNAP TS-253A: výkonný NAS i pro Karaoke

Dnes se podíváme na dvoudiskový NAS QNAP TS-253A, který patří do vyšší třídy, čemuž odpovídá jeho výbava založená na čtyřjádrovém procesoru Intel Celeron. NAS také disponuje slušnou nabídkou rozhraní a je vhodný i jako základ Karaoke.
10.6.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře
OCZ RD400: M.2, NVMe a především výkon

OCZ RD400: M.2, NVMe a především výkon

V poslední době jsme si z nabídky firmy Toshiba zkoušeli slabší zástupce SSD, a to řady OCZ Trion vybavené pomalými paměťmi TLC. Nyní nastane obrat, neboť na řadě je 512GB model OCZ RD400, který kombinuje vysoký výkon s rozhraním M.2 a podporou NVMe.
6.6.2016,  recenze, Jan Vítek,  3 komentáře