O kom píšeme nejvíce
Abit (35)Acer (34)AMD (109)AOpen (31)Arctic (33)Asus (157)ATI (31)BenQ (28)
Cooler Master (124)Corsair (41)Creative (39)Genius (34)Gigabyte (137)HP (69)Intel (96)Kingston (43)
LG (29)Logitech (81)Microsoft (45)MSI (129)NVIDIA (52)OCZ (36)QNAP (35)
RAM vs. herní výkon: vyplatí se 3466MHz paměti?

RAM vs. herní výkon: vyplatí se 3466MHz paměti?

Zvláště pro zákazníky uvažující o sestavě založené na procesorech AMD je důležité téma výkonu pamětí RAM, jejich frekvence a časování, což bude i téma pro dnešní článek. V něm se podíváme zvláště na to, jak volba RAM ovlivní herní výkon. 
14.9.2020, recenze, Jan Vítek10 komentářů
NVIDIA DLSS 2.0: dokáže nahradit ray tracingem ztracený výkon?

NVIDIA DLSS 2.0: dokáže nahradit ray tracingem ztracený výkon?

NVIDIA si pro nás připravila vylepšenou technologii DLSS 2.0, která má za úkol v konečném důsledku zajistit vyšší výkon při vysoce kvalitním zobrazení. My se nyní podíváme na to, jak funguje v praxi.
6.8.2020, recenze, Jan Vítek22 komentářů
Chieftec Scorpion 3: prosklený middletower

Chieftec Scorpion 3: prosklený middletower

K posouzení nám dorazila počítačová skříň Chieftec Scorpion 3, čili již třetí model své řady, kterou můžeme brát za čistě herní, čemuž také odpovídá její výbava. Nemůže pochopitelně chybět sklo a ani barevné LED, ale co takový dálkový ovladač?
8.7.2020, recenze, Jan Vítek3 komentáře
Logitech G915 TKL: klikací mechanika s Lightspeed i Bluetooth

Logitech G915 TKL: klikací mechanika s Lightspeed i Bluetooth

Dnes se podíváme na malou klávesnici Logitech G915 TKL, jejíž označení jasně říká, že se od ní nedočkáme numerické části. Pokud vás ale tímto ihned přestala zajímat, pak vězte, že Logitech nabízí i plnou verzi tohoto modelu s rozhraním Lightspeed.
29.6.2020, recenze, Jan Vítek3 komentáře
HyperX Alloy Origins: RGB mechanika s pevným tělem

HyperX Alloy Origins: RGB mechanika s pevným tělem

HyperX je již dobře známá divize společnosti Kingston, která se zaměřuje na herní produkty. Nově nám nabízí herní klávesnici Alloy Origins s firemními mechanickými tlačítky HyperX Aqua. My se nyní podíváme na její verzi s tlačítky Tactile.
28.5.2020, recenze, Jan Vítek3 komentáře
QNAP QTS FileStation 5: aplikace pro správu dat

QNAP QTS FileStation 5: aplikace pro správu dat

Nedávno jsme se celkově podívali na operačního systém QNAP QTS 4.4.1 pro NASy společnosti QNAP. Dnes se budeme podrobněji věnovat aplikaci FileStation 5, která se stará o správu dat a přístup k nim.
1.5.2020, recenze, Milan Šurkala
QNAP TS-251D: dva disky a široké možnosti

QNAP TS-251D: dva disky a široké možnosti

QNAP TS-251D je malý, ale dobře vybavený NAS určený pro dva pevné disky nebo SSD. Díky možnosti rozšíření zvládne i M.2 SSD a navíc můžeme využít i výkonnou síťovou kartu s až 10 Gb/s. Samotný NAS má přitom ještě HDMI. 
22.4.2020, recenze, Jan Vítek17 komentářů
Cooler Master MM711: lehká herní myš jako řešeto

Cooler Master MM711: lehká herní myš jako řešeto

Dnes se podíváme na herní počítačovou myš Cooler Master MM711, která už na první pohled zaujme svým netradičním zpracováním. Má totiž velkou část svého pláště nahoře i dole děravou jak řešeto.
9.4.2020, recenze, Jan Vítek6 komentářů
CM MasterBox TD500 Mesh: elegantní a prostorná

CM MasterBox TD500 Mesh: elegantní a prostorná

Cooler Master si připravil nové skříně MasterBox TD500 Mesh, jejichž název napovídá něco o jejich provedení. Jde právě o slovo mesh, značící síť či pletivo, které by nás na nich mělo ihned zaujmout. Ovšem nebude to vše, ale o tom až v recenzi.
5.3.2020, recenze, Jan Vítek9 komentářů
Quake II RTX: ray tracingová laboratoř

Quake II RTX: ray tracingová laboratoř

Dnes se podíváme i z praktického hlediska na téma ray tracingu ve hře Quake II. Ta má svou éru již dávno za sebou, ovšem právě kvůli její celkové nenáročnosti se mohli vývojáři slušně rozšoupnout s implementací ray tracingu.
5.2.2020, recenze, Jan Vítek33 komentářů
QNAP QTS 4.4.1: funkcemi nabitý systém pro váš NAS

QNAP QTS 4.4.1: funkcemi nabitý systém pro váš NAS

V dnešní recenzi se podíváme na schopnosti operačního systému QTS 4.4.1 pro NASy od QNAPu. Možnosti tohoto systému totiž daleko přesahují jen prosté ukládání dat na síťový disk a základní multimediální funkce.
27.1.2020, recenze, Milan Šurkala17 komentářů
Kingston KC600 1 TB a HW šifrování téměř v praxi

Kingston KC600 1 TB a HW šifrování téměř v praxi

Už i zákazník se spíše malým rozpočtem na pořízení nového PC může uvažovat o tom, že o bude vybaveno pouze elektronickou pamětí. Pak vyvstává mimo jiné také otázka, zda by měl či neměl využít hardwarové šifrování dat, třeba na 1TB Kingstonu KC600. 
6.1.2020, recenze, Jan Vítek
QNAP TVS-672N: skvěle vybavený NAS

QNAP TVS-672N: skvěle vybavený NAS

Dnes se podíváme na výkonný NAS vybavený procesorem Core i3 a 5Gb sítí, jenž je jako model spadající mezi TVS určen především pro multimédia. Zvládne jejich přehrávání i editaci, a to s pomocí rychlých SSD.
5.12.2019, recenze, Jan Vítek9 komentářů
Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner: oblíbený pomocník do domácnosti

Xiaomi Mi Robot Vacuum Cleaner: oblíbený pomocník do domácnosti

Robotické vysavače zažívají obrovský boom a jedním z nejoblíbenějších jsou ty od společnosti Xiaomi. My se dnes podíváme na střed jejich nabídky, robotický vysavač Mi Vacuum Cleaner s 5200mAh akumulátorem.
2.12.2019, recenze, Milan Šurkala17 komentářů
Epson EcoTank L6190: kancelářský šetřílek

Epson EcoTank L6190: kancelářský šetřílek

Dnes se budeme v recenzi věnovat multifunkční tiskárně Epson L6190. Ta míří do domácích kanceláří a menších podniků. Nabídne totiž nízké tiskové náklady, podavač ADF a nechybí dokonce ani faxové připojení.
18.11.2019, recenze, Milan Šurkala8 komentářů
Ray tracing ve World of Tanks: jak funguje a jaký má vliv na výkon?

Ray tracing ve World of Tanks: jak funguje a jaký má vliv na výkon?

Autoři hry World of Tanks se nedávno pochlubili tím, že do své hry implementovali ray tracing, který bude moci pracovat pod DirectX 11 a nebude potřebovat žádný zvláštní hardware, čili GeForce RTX. Jak to funguje? 
18.10.2019, recenze, Jan Vítek20 komentářů
QNAP TR-004: hardwarový RAID na čtyřech HDD

QNAP TR-004: hardwarový RAID na čtyřech HDD

Společnost QNAP nabízí nejen úložná zařízení typu NAS, ale také mnohem jednodušší modely v rámci řady TR. Jedná se o rozšiřující boxy pro pevné disky s hardwarovým RAIDem, které můžeme připojit i přímo k PC.
9.8.2019, recenze, Jan Vítek1 komentář
Asustor AS1002T v2: klasický domácí NAS

Asustor AS1002T v2: klasický domácí NAS

Asustor nám poslal na vyzkoušení NAS, který patří mezi běžné uživatelské modely, což ukazuje především svou přívětivou cenou. Nabídne dvě diskové pozice a výrobce slibuje, že jde o ten nejlepší low-end pro digitální domácnost.
11.7.2019, recenze, Jan Vítek42 komentářů
QNAP HS-453DX: rychlý a elegantní NAS do obýváku

QNAP HS-453DX: rychlý a elegantní NAS do obýváku

Zařízení typu NAS mají své obvyklé provedení v podobě menších boxů, a tak je dobře, že existují i netradičně zpracované modely, jako je i QNAP HS-453DX. Ten svým tvarem připomene spíše DVD přehrávač než síťové zařízení pro pevné disky a SSD.
28.6.2019, recenze, Jan Vítek6 komentářů
Chieftronic G1: herní novinka se slušnou výbavou

Chieftronic G1: herní novinka se slušnou výbavou

Společnost Chieftec si v tomto roce zřídila novou značku Chieftronic, pod níž bude prodávat herní hardware. Pro začátek do této nabídky zařadila pouze jeden zdroj a také jednu skříň, a to dnes testovaný Chieftronic G1.
6.5.2019, recenze, Jan Vítek
Noctua NH-U12A: 120mm chladič na steroidech

Noctua NH-U12A: 120mm chladič na steroidech

Společnost Noctua si nedávno připravila chladič NH-U12A, který posunuje možnosti 120mm věžovitých chladičů díky dvěma standardně dodávaným ventilátorům z materiálu Sterrox, díky nimž si mohl dovolit i patřičně zhustit žebra. Právě na něj se podíváme.
29.4.2019, recenze, Jan Vítek16 komentářů
Logitech MX Vertical: ergonomie především

Logitech MX Vertical: ergonomie především

Logitech MX Vertical se na trh dostala v minulém roce jako myš, která svůj tvar podřídila především ergonomii. Měli by tak o ni mít zájem především ti, kteří už pocítili potíže dané dlouhodobým používáním klasické myši.
12.4.2019, recenze, Jan Vítek5 komentářů
HyperX Alloy Core: RGB na membráně

HyperX Alloy Core: RGB na membráně

HyperX Alloy Core RGB představuje klávesnici, která nám chce nabídnout za přívětivou cenu RGB podsvícení. Jde pochopitelně o herní model, který si dnes vyzkoušíme a podíváme se na to, na čem se ušetřilo. 
1.4.2019, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Cooler Master SK650: nízký profil, podsvícená mechanika

Cooler Master SK650: nízký profil, podsvícená mechanika

Mechanická klávesnice Cooler Master SK650 není o moc větší, než musí být. Nabízí nízkoprofilová tlačítka Cherry MX, barevné podsvícení a velice subtilní tělo. Dle dodávané výbavy se počítá i s tím, že si ji uživatelé budou balit s sebou na cesty.
21.3.2019, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Noctua NT-H2: jaká je nová teplovodivá pasta?

Noctua NT-H2: jaká je nová teplovodivá pasta?

Noctua nedávno vypustila do světa novou teplovodivou pastu, a sice NT-H2, která přichází jako náhrada již téměř 12 let staré NT-H1. Výrobce pochopitelně slibuje především lepší vlastnosti ohledně přenosu tepla a také nabízí nové čisticí ubrousky.
4.3.2019, recenze, Jan Vítek21 komentářů
QNAP TS-832X: osm disků a rychlá síť

QNAP TS-832X: osm disků a rychlá síť

QNAP TS-832X je NAS server, který se zaměřuje především na poskytnutí dostatku diskových pozic, a tedy i vysoké kapacity. Těchto pozic je tu celkem osm a s tím, jak roste a bude růst kapacita HDD, může se kapacita brzy dostat vysoko nad 100 TB.
25.2.2019, recenze, Jan Vítek27 komentářů
Chieftec Scorpion II: RGB podsvícení + dálkový ovladač

Chieftec Scorpion II: RGB podsvícení + dálkový ovladač

Chieftec si po první verzi Scorpionu připravil také druhou, která již nemá ve výbavě displej pod předním skleněným panelem, ale zato přichází s rovnou čtyřmi RGB ventilátory. Podívejme se tak na to, v čem se nový Scorpion II liší.
20.12.2018, recenze, Jan Vítek
QNAP TVS-951X: 10 Gb/s v praxi

QNAP TVS-951X: 10 Gb/s v praxi

Dnes se podíváme na moderní a výkonný NAS od firmy QNAP, a sice model TVS-951X, který je vybaven jednak pozicemi pro pět desktopových disků plus čtyři SSD a vedle toho pak 10Gb/s rozhraním, které vyzkoušíme v praxi. 
8.11.2018, recenze, Jan Vítek21 komentářů
CM MasterCase SL600M: stříbrná elegance

CM MasterCase SL600M: stříbrná elegance

Cooler Master SL600M je počítačová skříň s elegantním designem, který na sebe moc neupozorňuje. Je to však především moderní model nabízející netradiční způsob instalace komponent pro chlazení tzv. komínovým efektem. 
5.11.2018, recenze, Jan Vítek4 komentáře
QNAP TS-251B: bohatá výbava i možnosti rozšíření

QNAP TS-251B: bohatá výbava i možnosti rozšíření

Dnes se podíváme na NAS pro pro domácnosti a malé kanceláře, a sice TS-251B vybavený dvoujádrovým procesorem Intel. Uživatelé mají možnost si jej přitom rozšířit pomocí karty pro PCIe a podstatně si jej vylepšit, třeba o 10Gb/s síť.
12.10.2018, recenze, Jan Vítek20 komentářů