O kom píšeme nejvíce
Abit (35)Acer (34)AMD (108)AOpen (31)Arctic (33)Asus (157)ATI (31)BenQ (28)
Cooler Master (122)Corsair (41)Creative (39)Genius (34)Gigabyte (136)HP (69)Intel (96)Kingston (40)
LG (29)Logitech (80)Microsoft (45)MSI (129)NVIDIA (49)OCZ (36)QNAP (31)
Ray tracing ve World of Tanks: jak funguje a jaký má vliv na výkon?

Ray tracing ve World of Tanks: jak funguje a jaký má vliv na výkon?

Autoři hry World of Tanks se nedávno pochlubili tím, že do své hry implementovali ray tracing, který bude moci pracovat pod DirectX 11 a nebude potřebovat žádný zvláštní hardware, čili GeForce RTX. Jak to funguje? 
18.10.2019, recenze, Jan Vítek12 komentářů
QNAP TR-004: hardwarový RAID na čtyřech HDD

QNAP TR-004: hardwarový RAID na čtyřech HDD

Společnost QNAP nabízí nejen úložná zařízení typu NAS, ale také mnohem jednodušší modely v rámci řady TR. Jedná se o rozšiřující boxy pro pevné disky s hardwarovým RAIDem, které můžeme připojit i přímo k PC.
9.8.2019, recenze, Jan Vítek1 komentář
Asustor AS1002T v2: klasický domácí NAS

Asustor AS1002T v2: klasický domácí NAS

Asustor nám poslal na vyzkoušení NAS, který patří mezi běžné uživatelské modely, což ukazuje především svou přívětivou cenou. Nabídne dvě diskové pozice a výrobce slibuje, že jde o ten nejlepší low-end pro digitální domácnost.
11.7.2019, recenze, Jan Vítek42 komentářů
QNAP HS-453DX: rychlý a elegantní NAS do obýváku

QNAP HS-453DX: rychlý a elegantní NAS do obýváku

Zařízení typu NAS mají své obvyklé provedení v podobě menších boxů, a tak je dobře, že existují i netradičně zpracované modely, jako je i QNAP HS-453DX. Ten svým tvarem připomene spíše DVD přehrávač než síťové zařízení pro pevné disky a SSD.
28.6.2019, recenze, Jan Vítek6 komentářů
Chieftronic G1: herní novinka se slušnou výbavou

Chieftronic G1: herní novinka se slušnou výbavou

Společnost Chieftec si v tomto roce zřídila novou značku Chieftronic, pod níž bude prodávat herní hardware. Pro začátek do této nabídky zařadila pouze jeden zdroj a také jednu skříň, a to dnes testovaný Chieftronic G1.
6.5.2019, recenze, Jan Vítek
Noctua NH-U12A: 120mm chladič na steroidech

Noctua NH-U12A: 120mm chladič na steroidech

Společnost Noctua si nedávno připravila chladič NH-U12A, který posunuje možnosti 120mm věžovitých chladičů díky dvěma standardně dodávaným ventilátorům z materiálu Sterrox, díky nimž si mohl dovolit i patřičně zhustit žebra. Právě na něj se podíváme.
29.4.2019, recenze, Jan Vítek16 komentářů
Logitech MX Vertical: ergonomie především

Logitech MX Vertical: ergonomie především

Logitech MX Vertical se na trh dostala v minulém roce jako myš, která svůj tvar podřídila především ergonomii. Měli by tak o ni mít zájem především ti, kteří už pocítili potíže dané dlouhodobým používáním klasické myši.
12.4.2019, recenze, Jan Vítek5 komentářů
HyperX Alloy Core: RGB na membráně

HyperX Alloy Core: RGB na membráně

HyperX Alloy Core RGB představuje klávesnici, která nám chce nabídnout za přívětivou cenu RGB podsvícení. Jde pochopitelně o herní model, který si dnes vyzkoušíme a podíváme se na to, na čem se ušetřilo. 
1.4.2019, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Cooler Master SK650: nízký profil, podsvícená mechanika

Cooler Master SK650: nízký profil, podsvícená mechanika

Mechanická klávesnice Cooler Master SK650 není o moc větší, než musí být. Nabízí nízkoprofilová tlačítka Cherry MX, barevné podsvícení a velice subtilní tělo. Dle dodávané výbavy se počítá i s tím, že si ji uživatelé budou balit s sebou na cesty.
21.3.2019, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Noctua NT-H2: jaká je nová teplovodivá pasta?

Noctua NT-H2: jaká je nová teplovodivá pasta?

Noctua nedávno vypustila do světa novou teplovodivou pastu, a sice NT-H2, která přichází jako náhrada již téměř 12 let staré NT-H1. Výrobce pochopitelně slibuje především lepší vlastnosti ohledně přenosu tepla a také nabízí nové čisticí ubrousky.
4.3.2019, recenze, Jan Vítek21 komentářů
QNAP TS-832X: osm disků a rychlá síť

QNAP TS-832X: osm disků a rychlá síť

QNAP TS-832X je NAS server, který se zaměřuje především na poskytnutí dostatku diskových pozic, a tedy i vysoké kapacity. Těchto pozic je tu celkem osm a s tím, jak roste a bude růst kapacita HDD, může se kapacita brzy dostat vysoko nad 100 TB.
25.2.2019, recenze, Jan Vítek27 komentářů
Chieftec Scorpion II: RGB podsvícení + dálkový ovladač

Chieftec Scorpion II: RGB podsvícení + dálkový ovladač

Chieftec si po první verzi Scorpionu připravil také druhou, která již nemá ve výbavě displej pod předním skleněným panelem, ale zato přichází s rovnou čtyřmi RGB ventilátory. Podívejme se tak na to, v čem se nový Scorpion II liší.
20.12.2018, recenze, Jan Vítek
QNAP TVS-951X: 10 Gb/s v praxi

QNAP TVS-951X: 10 Gb/s v praxi

Dnes se podíváme na moderní a výkonný NAS od firmy QNAP, a sice model TVS-951X, který je vybaven jednak pozicemi pro pět desktopových disků plus čtyři SSD a vedle toho pak 10Gb/s rozhraním, které vyzkoušíme v praxi. 
8.11.2018, recenze, Jan Vítek21 komentářů
CM MasterCase SL600M: stříbrná elegance

CM MasterCase SL600M: stříbrná elegance

Cooler Master SL600M je počítačová skříň s elegantním designem, který na sebe moc neupozorňuje. Je to však především moderní model nabízející netradiční způsob instalace komponent pro chlazení tzv. komínovým efektem. 
5.11.2018, recenze, Jan Vítek4 komentáře
QNAP TS-251B: bohatá výbava i možnosti rozšíření

QNAP TS-251B: bohatá výbava i možnosti rozšíření

Dnes se podíváme na NAS pro pro domácnosti a malé kanceláře, a sice TS-251B vybavený dvoujádrovým procesorem Intel. Uživatelé mají možnost si jej přitom rozšířit pomocí karty pro PCIe a podstatně si jej vylepšit, třeba o 10Gb/s síť.
12.10.2018, recenze, Jan Vítek20 komentářů
Cooler Master CK550: bez nesmyslů a kompromisů?

Cooler Master CK550: bez nesmyslů a kompromisů?

Žádné nesmysly ani kompromisy, pod tímto heslem Cooler Master nabízí svou novou podsvícenou klávesnici CK550 a my můžeme vytušit, že se tak snaží poukazovat na jednoduchou a kvalitní mechanickou klávesnici.
20.9.2018, recenze, Jan Vítek17 komentářů
Toshiba RC100: mini SSD se slušným výkonem

Toshiba RC100: mini SSD se slušným výkonem

Na začátku tohoto roku bylo poprvé představeno malinké SSD pro slot M.2 s délkou jen 42 mm. Jedná se o Toshiba RC100 pro rozhraní PCIe, které si dnes vyzkoušíme v recenzi, a to v jeho 240GB verzi. 
17.9.2018, recenze, Jan Vítek4 komentáře
Chieftec Scorpion: sklo middletoweru ukrývá displej

Chieftec Scorpion: sklo middletoweru ukrývá displej

Chieftec vyslal na trh skříň Scorpion, dle jejíhož názvu nemůže být pochyb o tom, že jde o herní model. Zaujmout nás má jednak cenou a pak také bočním panelem z temperovaného skla nebo i funkčním displejem schovaným pod svým čelem.
22.8.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
Noctua NF-A12x25: Sterrox zasahuje

Noctua NF-A12x25: Sterrox zasahuje

Noctua už ukončila vývoj svých prvních ventilátorů, které jsou vyrobeny z materiálu Sterrox. Ten má být mimořádně pevný, aby se lopatky časem nedeformovaly, díky čemuž ventilátory NF-A12x25 slibují mimořádné vlastnosti. 
19.7.2018, recenze, Jan Vítek3 komentáře
CM MasterCase H500M: sklo, kam se podíváš

CM MasterCase H500M: sklo, kam se podíváš

Cooler Master MasterCase H500M značí návrat velkých ventilátorů, které bývaly populární před řadou let. Vypadá to, že nastal opět jejich čas díky rozmachu RGB LED. Vedle toho nám tato velká skříň nabídne i řádnou porci skla.
29.5.2018, recenze, Jan Vítek
Ryzen 5 2600, Ryzen 7 2700 a StoreMI navrch v testu

Ryzen 5 2600, Ryzen 7 2700 a StoreMI navrch v testu

Dnes se podíváme na další dvě novinky z várky procesorové generace Ryzen 2000. Jedná se o procesory Ryzen 7 2700 a Ryzen 5 2600, čili slabší verze dříve testovaných modelů. K nim přibylo ale ještě něco, a sice úložná technologie StoreMI.
23.5.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
QNAP TS-328: trojdiskový speciál pro RAID 5

QNAP TS-328: trojdiskový speciál pro RAID 5

Společnost QNAP nedávno představila svůj první třídiskový NAS, který je tak určen zvláště pro disky v konfiguraci pole RAID 5. Dalším zaměřením tohoto NAS serveru jsou také multimédia s podporou rozlišení 4K.
16.5.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
HyperX Alloy Elite RGB: to nejlepší od Kingstonu

HyperX Alloy Elite RGB: to nejlepší od Kingstonu

Kingston si pod značkou HyperX připravil mechanickou klávesnici Alloy Elite RGB, nástupce původního modelu Alloy Elite. Ta už dle svého názvu nabídne jako hlavní novinku RGB podsvícení, ale také slibuje kvalitní zpracování a extra prvky ovládání.
26.4.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
AMD Ryzen 2000 v testu: Zen nám dospěl

AMD Ryzen 2000 v testu: Zen nám dospěl

Společnost AMD vyslala na trh své první 12nm procesory, a sice první várku Ryzen generace 2000. My si dnes můžeme vyzkoušet první dva kousky, a sice procesory Ryzen 7 2700X a Ryzen 5 2600X. 
19.4.2018, recenze, Jan Vítek22 komentářů
Samsung SSD 860 EVO: klasika v novém kabátku

Samsung SSD 860 EVO: klasika v novém kabátku

Na začátku tohoto roku Samsung vypustil do světa nástupce sérií SSD 860 PRO a EVO, které navazují na sérii 850 představenou už v roce 2014. My si nyní vyzkoušíme v recenzi dva modely SSD 860 EVO, a to s kapacitou 250 a 500 GB. 
5.4.2018, recenze, Jan Vítek4 komentáře
CM MasterCase MC600P: originalita nevymřela

CM MasterCase MC600P: originalita nevymřela

Cooler Master MasterCase MC600P je nová skříň stavící na celém konceptu Master a modulárním systému FreeForm. Můžeme tak opět očekávat model nabízející řadu možností pro přizpůsobení, který se bude hodit i pro vysoce výkonné počítače.
22.3.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
QNAP TS-228A: řádně vylepšený low-end

QNAP TS-228A: řádně vylepšený low-end

QNAP TS-228A je jednoduchý domácí NAS vybavený čtyřjádrovým procesorem, který domácím uživatelům nabízí podporu snímků, synchronizaci, osobní cloud a další různé funkce. Dnes si jej otestujeme.
12.3.2018, recenze, Jan Vítek1 komentář
Aorus K9: rychlá optická herní klávesnice

Aorus K9: rychlá optická herní klávesnice

Gigabyte si pro nás vedle čistě mechanických klávesnic přichystal také model Aorus K9 Optical, vybavený tlačítky, která zaznamenávají stisk opticky. Výrobce se přitom chlubí i rychlostí tlačítek, výdrží a RGB podsvícením. 
5.3.2018, recenze, Jan Vítek2 komentáře
Aorus K7: hliníková mechanika v RGB barvách

Aorus K7: hliníková mechanika v RGB barvách

Dnes se opět jednou podíváme na klávesnici od společnosti Gigabyte, která ji však prodává pod svou herní značkou Aorus. Jedná se o mechanický model K7 s hliníkovým tělem a plným RGB podsvícením.
19.2.2018, recenze, Jan Vítek4 komentáře
AMD Raven Ridge: konečně APU nové generace

AMD Raven Ridge: konečně APU nové generace

Velice dlouho jsme čekali na desktopová APU, která by znamenala výrazný architekturní i výkonnostní pokrok. Toto čekání je u konce, protože tu máme Raven Ridge založené na CPU Zen a GPU Vega. Dnes si vyzkoušíme Ryzen 3 2200G a Ryzen 5 2400G.
12.2.2018, recenze, Jan Vítek51 komentářů