reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Red Dead Redemption 2 se zaslouženě prodává jak housky, bude PC verze?

31.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Red Dead Redemption 2 se zaslouženě prodává jak housky, bude PC verze?
Z nového titulu Red Dead Redemption 2 jsou recenzenti nadšeni a ještě nadšenější musí být autoři z prodejů, protože jde o hru, která v prodejích za první tři dny zaostává pouze za GTA V. A jak zní obvyklá otázka: co PC verze?
Red Dead Redemption 2 získá řadu ocenění, to je jisté, však od recenzentů si verze pro Xbox One i PS4 získala v průměru shodně 97 procent. Hráči jsou na Metacritic nadšeni už daleko méně, ale tam je to obvyklá směska absolutoria a totálního opovržení, neboť mnozí lidé neváhají tento titul zcela nesmyslně ohodnotit nulou či jedním bodem. Desítky ale převažují a také je to znát na prodejích, které v prvních třech dnech dosáhly 725 milionů dolarů. To dokáže překonat pouze GTA V rovněž od Rockstar Games se zatím nedostižnou miliardou dolarů. Je třeba si také uvědomit, že do těchto prodejů nemohla promluvit platforma PC. 
 
 
Sony také uvedlo, že vypuštění Red Dead Redemption 2 zajistilo nové rekordy pro PlayStation Network, za což mohl především mimořádně velký zájem při předobjednání. Mimořádný byl také objem dat, který si hráči museli do svých konzolí stáhnout, a to více než 100 GB. Pokud potřebujete rychlý úvod do toho, co tato hra představuje, můžete se podívat na následující "rychlorecenzi" serveru IGN. 
 
 
Hra je chválena za rozmanitost svého prostředí, svobodu toho, co v ní lze dělat a také důraz na sebemenší detaily, což ilustruje třeba to, že nádobíčko našeho koně (pokud ovšem nemáme klisnu) se v mrazivém prostředí hor zmenší. Co se týče příběhu, vžijeme se do role Arthura Morgana, který je součástí Van der Lindeho gangu, po němž jdou lovci odměn i federální agenti. Hráče navíc čeká také Red Dead Online zasazený ve světě této hry, což bude masivní online hra, jejíž betaverze má být spuštěna už letos v listopadu. 
 
A jako dříve můžeme ještě řešit otázku, zda si pro nás Rockstar přeci jen nepřichystají i verzi pro PC. Však to vypadá, že by byli jen sami proti sobě, kdyby se obrali o příjem z portu na PC. Jenomže zatím nebylo nic takového oficiálně ohlášeno, takže nám zbývaly jen spekulace. Ovšem nyní už nejen ty, protože se do dat stažené hry už mohli pustit datamineři, kteří odhalili v souborech řetězce obsahující text "PcVersion", dále nastavení grafiky spojená s PC a nakonec i informace o headsetu Oculus. Navíc tu je i profil jednoho ze zaměstnanců Rockstaru, který na svém profilu na LinkedIn zmínil PC verzi. Tak či tak, pokud tato verze přijde, může to trvat klidně rok nebo i dva. Však i GTA V přišlo nejdříve v roce 2013 ve verzi pro PS3/Xbox 360, o rok později pro PS4/Xbox One a až v roce 2015 pro PC. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama