reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rekordní příjmy i zisk Twitteru, přesto na burze spadl o 20 %

29.7.2018, Milan Šurkala, aktualita
Rekordní příjmy i zisk Twitteru, přesto na burze spadl o 20 %
Někdy je až zajímavé, jak mohou být vynikající čísla investorům málo a jedno trochu nižší všechno zhatí. Twitteru se za poslední tři měsíce finančně opravdu velmi dařilo, jenže nezvýšil počet uživatelů. A problém je na světě.
Sociální síť Twitter ještě ne až tak dávno vypadala, že jí dochází dech, nicméně se nějak zmátořila a poslední dobou to byl jeden pozitivní rekord za druhým. Finančně je na tom velmi dobře a její příjmy dokonce překonaly očekávání investorů. Za poslední čtvrtletí činí 711 milionů dolarů, což je nárůst o 24 %. Výborný je i zisk společnosti, který činí 100 milionů dolarů. Dokonce se o 11 % zvýšil počet denně aktivních uživatelů. Přesto společnost nezažila nejlepší den své historie, ale tento pátek byl pro ni patrně ten nejhorší.
 
Twitter logo
 
Ukázalo se totiž, že stávající uživatelé sice začali být na Twitteru aktivnější a využívají jej více, nicméně sociální síti se nedaří nabírat nové uživatele. Naopak, uživatelé jí ubývají. A právě tento malinký pokles měsíčně aktivních uživatelů ze 336 na 335 milionů (o 0,3 %) byl hlavním důvodem paniky na Wall Street, neboť hrozí, že pokles aktivních uživatelů bude i nadále klesat. I to vedlo k tomu, že se akcie společnosti propadly o nevídaných 20,5 %.
 
O hodně klesl i počet registrovaných uživatelů, kdy Twitter údajně smazal okolo 70 milionů falešných účtů vzniklých obvykle kvůli nejrůznějším politickým zájmům (zejména při volbách Donalda Trumpa). Twitter tak spolu s Facebookem čelí nařčením, že nedostatečnou kontrolou pravostí účtů pomáhá šířit dezinformace a tím zkreslovat volby. Tyto účty zde ale byly krátkodobě a do statistik se nepromítly.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama