reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Remake System Shocku se opět dostal do vývoje

27.3.2018, Jan Vítek, aktualita
Remake System Shocku se opět dostal do vývoje
System Shock Remastered měl být klasická předělávka starší hry do modernějšího kabátku, ovšem s tím, že vše ostatní zůstane tak, jak bylo. Tvůrci se ale při vývoji hry poněkud rozmlsali a sjeli z cesty, na niž se nyní vrací. 
Remake původního herního hitu System Shock byl ohlášen už v roce 2015 a odpovědní Nightdive Studios na něj získali finanční prostředky na Kickstarteru, čili crowdfundingem. Nicméně minulý měsíc se nechali slyšet, že vývoj jde zatím k ledu, neboť si sami uvědomili, že pracují na něčem, co původně vůbec nechtěli. 
 
 
Pokud by tak pokračovali, z remaku System Shocku by se ve skutečnosti stala nová a především jiná hra na motivy té původní. O to však tvůrci nakonec nestáli a nejspíše by o to nestáli ani fanoušci, kteří se před lety rozhodli vývoj financovat. 
 
Stephen Kick, vedoucí projektu, se nakonec nechal slyšet, že jej a jeho tým nakonec rozmlsal rostoucí rozpočet, díky němuž se mohlo původní osazenstvo rozrůst a kvůli tomu se změnila i představa o výsledné hře. Poté ale už Kick uznal, že se mu vývoj vymkl z rukou, vzal na sebe veškerou odpovědnost a ohlásil, že práce na čas ustanou, než se rozhodne, co dál. 
 
 
Nyní bylo ohlášeno, že se opět pracuje na remaku System Shocku a ne nějaké nové hře, ovšem to také znamená, že předpokládané datum, kdy hra vyjde na trh, spadá do roku 2020 a jeho prvního kvartálu. Její vývoj tak bude trvat alespoň pět let, což by stačilo i na kdejaký AAA titul. 
 
Problémem se také mohou stát finance vzhledem k tomu, že Nightdive na vývoj vybrali 1,3 milionů dolarů, které nemusí stačit na jeho udržení při životě po další dva roky. Otázka pak je, zda ještě někdo bude ochoten do tohoto projektu investovat, ale Nightdive se nechali slyšet, že potenciální vydavatelé mají nyní "obnovený zájem", takže uvidíme. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama