reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roborock S7: robotický vysavač se sám vysype a pozná, kdy vytírat a vysávat

14.1.2021, Milan Šurkala, aktualita
Roborock S7: robotický vysavač se sám vysype a pozná, kdy vytírat a vysávat
Schopnosti moderních technologií se stále posouvají a vidět to lze i na stále populárnějších robotických vysavačích. Nový Roborock S7 už pozná, na kterých místech má vysávat, kde naopak vytírat. Zvládne se i sám vysypat.
Společnost Xiaomi produkuje pod značkou Roborock své populární robotické vysavače. Jejich schopnosti se generaci od generace zlepšují a nový Roborock S7 je toho příkladem. Tento robot totiž zvládne opravdu mnoho věcí a uživatel je celým procesem ještě méně zatížen než doposud. S7 patří k těm vysavačům, které umí nejen vysávat, ale i vytírat. Využívá k tomu sonického pohybu (až 3000 vibrací za minutu), takže dokáže podlahu zbavit i zaschlých skvrn. Novinkou nového vysavače je ale především to, že sám dokáže rozpoznat, zda je na tvrdé podlaze nebo koberci, a tak se sám inteligentně umí přepínat mezi režimem vysávání na koberci a vytírání na podlaze. Už tak není třeba v aplikaci vytvářet plochy pro vytírání a plochy pro vysávání.
 
Roborock S7
 
Vysavač a k němu přidružené aplikace pro Android i OS dokáží spolupracovat s digitálními asistenty Amazon Alexa, Google Home a Siri. Výrobce zapracoval nejen na inteligentním řízení, ale také na samotných schopnostech vysávání. Kartáč byl optimalizován tak, aby ještě lépe zvedal nečistoty, ale zároveň méně poškozoval samotný koberec. Při práci vytváří sací podtlak až 2500 Pa a akumulátor s kapacitou 5200 Ah má vydržet až na 3 hodiny vysávání. Roborock také v budoucnu přijde s Auto-Empty Dock, tedy stanicí, kam si vysavač sám zajede a vysype nečistoty, aby mohl pokračovat v práci a neobtěžoval se svým vysypáváním uživatele tak často jako doposud (cena a dostupnost doku zatím neznáme). Prodej vysavače bude zahájen 24. března za cenu 649 USD, takže nepůjde o zrovna levný vysavač. Kdy se dostane i k nám, zatím nevíme.
 
Roborock S7 Auto-Empty Dock
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama