reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Robot VARRAM zabaví vaše mazlíčky, když jste pryč

21.9.2018, Milan Šurkala, aktualita
Robot VARRAM zabaví vaše mazlíčky, když jste pryč
Pokud je váš mazlíček doma sám, bude mu patrně smutno. Aby byl aktivní, netloustl, hýbal se a hrál si i v době vaší nepřítomnosti, byl vymyšlen chytrý robot VARRAM. Ten dokáže psa nebo kočku i nakrmit.
Domácí mazlíčci mnohdy špatně snášejí být doma sami. Každý z nich pak stesk a nudu řeší nějak jinak, mnohdy jen poleháváním, což se pak špatně podepisuje na jejich kondici. Vždyť dle amerického výzkumu má v USA přes 50 milionů psů a 56 milionů koček nadváhu. Aby se tento problém vyřešil, ve společnosti Varram vyvinuli robota nazvaného VARRAM Pet Fitness Robot. Jeho úkolem je zabavit mazlíčka, hrát si s ním a přinutit ho běhat. Díky zásobníku pro krmivo ho dokáže také nakrmit.
 
VARRAM Pet Fitness Robot
 
Ovládá se pomocí mobilní aplikace, díky čemuž je možné dálkově spouštět programy pro zabavení vašeho psa nebo kočky. Pochopitelně je možné nastavit i automatické spouštění přednastavených programů, které si můžete i sami vytvořit. Ten se pak může volně pohybovat po bytě nebo domě, měl by zvládnout i koberce, vyhnout se překážkám a otočit se.
 
VARRAM Pet Fitness Robot
 
Součástí aplikace je i monitorování pohybu, takže lze srovnávat data i s přáteli a zjistit, kdo má aktivnějšího mazlíčka. Robot je dodáván s USB kabelem, 3 sety klasických barevných koleček a 2 sety koleček pro těžší terén (s vroubkováním), dvěma zásobníky na krmivo a ocáskem pro kočky.
 
 
Jeho rozměry činí 16,5×12,7×10,3 cm a váží 300 gramů. O energii se tu stará Li-Pol akumulátor s napětím 3,7 V a kapacitou 800 mAh, což má postačit na 10 hodin provozu. Pokud jde o bezdrátové spojení, k tomu zde slouží Bluetooth 5.0. Autoři chtějí na Kickstarteru vybrat 30 tisíc dolarů, zatím jsou na necelých 13 tisících. Ještě stále je v kampani k dispozici od $79 (dva roboti jsou k dispozici za $139), dodávky jsou pak plánovány na leden 2019.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama