reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roboti od LG pomohou cestujícím na letišti v Soulu

25.7.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Roboti od LG pomohou cestujícím na letišti v Soulu
Společnost LG na začátku tohoto roku předvedla několik svých robotů a dva z nich byli určeni pro použití na letištích. Nyní se LG rozhodlo nasadit své roboty na letiště v jihokorejském Soulu, aby pomáhali cestujícím. 
Robotické systémy mohou lidem velmi usnadňovat život. Roboti se dají dobře využít jako asistenti, kteří lidem poskytují informace. Takové stroje vytvořila i společnost LG - roboti jsou určení pro použití na letišti. Robotického průvodce a robota, který si vezme na starost úklid, představilo LG už dříve na veletrhu CES.

Nyní mohou roboti pomáhat lidem přímo na letišti a zpříjemňovat jim cestování. LG totiž nasazuje roboty na Mezinárodním letišti Inčchon v jihokorejském Soulu. V rámci testování se tito malí pomocníci na letišti objevovali už v průběhu předchozích pěti měsíců, nyní by měli být roboti vylepšení a měly by být vyřešeny veškeré problémy. Jihokorejská společnost určitě nechce, aby jejich stroje páchaly sebevraždy utopením se ve fontánce, jako se to povedlo autonomnímu bezpečnostnímu robotu Knightscope K5
 

Na letišti je možné zahlédnout dva typy robotů. Jeden z nich slouží jako průvodce a zvládne porozumět čtyřem jazykům - korejštině, angličtině, čínštině a japonštině. Dokáže cestujícím poradit, kde je co umístěné, nebo turisty i doprovodit na požadované místo. Druhý, čistící robot se postará o to, aby letiště zůstávalo uklizené, a to hlavně na těch nejpotřebnějších místech. Oba roboti také nevypadají nijak děsivě jako někteří jiní, takže by se těchto malých autonomních pomocníků neměli návštěvníci letiště v Soulu bát.

Tyto dva typy robotů by měly zajistit, aby se cestující cítili před svým letem pohodlněji a mohli si nechat poradit nejen od člověka. Autonomní robot od LG totiž dokáže časté dotazy zodpovědět stejně dobře sám. Jak si budou roboti od LG na letišti vést, se ještě uvidí, testovací provoz ale měl odstranit všechny nedostatky.

Zdroj: engadget.com
reklama