reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Router Netgear Nighthawk Pro XR700 přináší 10 Gbit a 802.11ad

1.9.2018, Milan Šurkala, aktualita
Router Netgear Nighthawk Pro XR700 přináší 10 Gbit a 802.11ad
Společnost Netgear představila nový herní router Nighthawk Pro XR700, který má 10Gbit port a podporuje také bezdrátové připojení Wi-Fi 802.11ad. Díky velkému počtu portů se hodí i na větší LAN party.
Od společnosti Netgear jsme se dočkali nového herního routeru Nighthawk Pro XR700, který rozhodně není nějakým jednoduchým levným routerem do malé domácnosti. Naopak, při ceně $499 rozhodně nejde o nic levného, za to se ale odmění opravdu vysokým výkonem i možnostmi. Má 4 antény pro bezdrátovou Wi-Fi, přičemž je podporováno i 60GHz 802.11ad pásmo. Nechybí dokonce ani jeden 10Gbit LAN SFP+ port. Zatímco většina routerů má čtveřici LAN portů a jeden WAN, zde k jednomu WAN portu najdete rovnou 6 dalších Gbit LAN portů s možností agregace dvou do jednoho pro připojení ještě většího množství zařízení. Na LAN party jak vyšitý. Navíc je možné nastavit prioritu jednotlivým zařízením a omezit tak propustnost např. těm, kteří se zrovna neúčastní herní pařby.
 
Netgear Nighthawk Pro XR700
 
To ještě není všechno a dostanete navíc i dva USB 3.0 porty pro přístup k dalším paměťovým zařízením. O vše se tu pak postará výkonný čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,7 GHz. Router je vhodný nejen pro hry, ale také pro streamování a tvorbu multimediálního centra díky funkci Plex Media Server. K dispozici je možnost tvorby VPN serveru a router lze použít také k automatickým zálohám na cloud nebo USB disky. Zajímavostí jsou také automatické bezpečnostní updaty a dalších 15 kanálů v 5GHz pásmu pro menší zarušení signálu. Router bude v prodeji už v září za již zmíněnou cenu necelých 500 dolarů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama