reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rovný nebo zakřivený? Ohýbací 45" OLED Corsair Xeneon Flex umí oboje

28.8.2022, Milan Šurkala, aktualita
Rovný nebo zakřivený? Ohýbací 45" OLED Corsair Xeneon Flex umí oboje
Pokud si neumíte vybrat mezi rovným a zakřiveným monitorem, Corsair pro vás může mít řešení. Jeho nový 45" OLED monitor Xeneon Flex umožňuje uživatelsky měnit zakřivení monitoru. Potěší i vysokou obnovovací frekvencí 240 Hz.
Před pár dny jsme psali o 45" monitoru OLED od LG a nyní tu je velmi podobný monitor od Corsairu. Patrně využívá stejný displej, neboť má podobné specifikace a i samotný Corsair uvádí, že jde o displej od společnosti LG Display. Corsair Xeneon Flex (45WQHD240) má ale jednu pozoruhodnou vlastnost. Uživatel si může sám nastavit míru zakřivení displeje, která mu bude vyhovovat, takže může být úplně rovný, ale i zakřivený podle osobních preferencí až do hodnoty 800R.
 
Corsair Xeneon Flex (45WQHD240)
 
45" panel typu OLED má poměr stran 21:9 a rozlišení 3440×1440 pixelů. Oproti extrémně širokoúhlým 49" monitorům s poměrem stran 32:9 nicméně nabídne o 20 % více plochy. Potěší vysoká obnovovací frekvence 240 Hz, pochopitelně se nezapomnělo ani na herní funkce jako ULMB nebo variabilní frekvenci díky Nvidia G-Sync a AMD FreeSync Premium.
 
Corsair Xeneon Flex (45WQHD240)
 
Corsair nicméně tvrdí, že jeho monitor dokáže dosáhnout jasu až 1000 nitů (to bude patrně platit jen pro HDR ve velmi malé ploše, neboť OLED mívají obvykle celoplošný jas naopak velmi nízký) a kontrast 1,35M:1. Nechybí ani Low Blue Light nebo antireflexní úprava. Máme tu HDMI, DisplayPort, USB-C i USB-A a jack pro sluchátka. Nepodporuje však montáž na zeď. Cenu zatím neznáme, dostupný by měl být ještě letos.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama