reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ryzen vytvořený z CPU Intel: podvod na Amazonu

17.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Ryzen vytvořený z CPU Intel: podvod na Amazonu
Na Amazonu již lidé nejméně ve dvou případech objednali procesor Ryzen, namísto nějž jim přišel zcela jasný padělek, a to procesor od Intelu s předělaným označením. Takové samozřejmě neprodává samotný Amazon, ale jiní prodejci využívající jeho služeb.
Jedná se tak o třetí strany působící na Amazonu, čili samostatné prodejce, kteří na jeho stránkách nabízejí své zboží, přičemž Amazon samotný však za poctivost jejich nabídky také ručí, takže podvedení zákazníci by rozhodně neměli o své peníze přijít. Přijdou ale přinejmenším o čas a přibudou jim starosti, nehledě na to, že nezkušení a neopatrní uživatelé by si také mohli zničit svou základní desku, i když to není tak jednoduché.
 
 
Zde máme první příklad falešného procesooru AMD Ryzen, což měl být model 7 1700, ale ve skutečnosti máme před sebou zcela jasné pouzdro desktopového procesoru Intel pro patice LGA. Z toho vyplývá, že i takový zákazník, který nemá tušení, jak procesory Intel a AMD vypadají, by měl být trknut tím, že jeho nový "Ryzen" nemá piny, ale pouze kontaktní plošky. I z toho důvodu bude naštěstí velice složité si takovým procesorem poškodit desku. 
 
 
A pak tu máme druhou fotografii opět falešného Ryzenu, což měl být již model 7 1700 vyfocený rovnou s chladičem, ale ten také vůbec nevypadá jako nic z toho, co dnes AMD k novým procesorům nabízí, nehledě na to, že už má evidentně leccos za sebou. 
 
Amazon oběma podvedeným zákazníkům zařídil vrácení peněz a nabídl také jistý peněžní poukaz jako kompenzaci potíží. Je zřejmé, že v obou případech úřadoval ten samý podvodník, na což ukazuje i fakt, že zákazníci dostali stejné chladiče. 
 
Někdo se tak může ptát, proč si podvodník dal vůbec takovou práci s tím, aby vytvořil takový falešný produkt, když skutečnost ihned po rozbalení vyjde najevo. Jde právě o to, aby procesor vypadal pravý, čili použito je originální balení, skrz něž je vidět právě heatspreader s popisky procesoru a takto je velká šance, že zákazník produkt převezme a zaplatí. 
 
Zdroj: wccftech
reklama