reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sam Bankman-Fried začal blogovat a chtěl příspěvek až 150 USD ročně

14.1.2023, Milan Šurkala, aktualita
Sam Bankman-Fried začal blogovat a chtěl příspěvek až 150 USD ročně
Bývalý CEO společnosti FTX, Sam Bankman-Fried, je nyní v domácím vězení. To mu ale nijak nebrání se dále vyjadřovat na téma kryptoměn a založil si blog na Substacku. Dokonce ze začátku vybíral nemalý roční příspěvek.
Situace kolem zkrachovalé společnosti FTX a jejího bývalého CEO, Sama Bankman-Frieda (SBF), se dále vyvíjí. Z těch pozitivnějších je to, že právníkům starajícím se o vypořádání pohledávek věřitelů se podařilo získat už okolo 5 mld. USD v penězích, kryptoměnách a různých investičních papírech. Připomeňme ještě, že v dobách největší slávy společnosti byla její hodnota okolo 32 mld. USD. Další informace se týká SBF a jeho veřejného vystupování. Sám SBF byl už v minulosti velmi činný na nejrůznějších sociálních sítích a pokračuje v tom i nyní, kdy je v domácím vězení v Kalifornii.
 
Sam Bankman-Fried
Sam Bankman-Fried: autor: Cointelegraph, CC BY, přes YouTube
 
Založil si totiž účet na publikační platformě Substack, kde se snažil vysvětlit situaci, která vedla ke krachu společnosti FTX. Vinu zde házel na všechny kromě sebe samého a vůbec zde nezmínil své dva společníky, Caroline Ellison a Garyho Wanga. Ti, na rozdíl od něj, svou vinu už přiznali a spolupracují s úřady při vyšetřování. SBF stále popírá jakékoli pochybení a vytrvale se snaží vysvětlovat problémy bez přiznání vlastní viny na vzniklé situaci. Na Substacku dokonce vyzval své čtenáře k příspěvku 8 USD měsíčně, 80 USD ročně nebo pro obzvlášť velké fanoušky 150 USD ročně. Tato možnost příspěvků ale později zmizela, údajně ji tu SBF vložil "omylem".
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama