reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung spouští osobní streamovací službu PlayGalaxy Link pro PC

28.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Samsung spouští osobní streamovací službu PlayGalaxy Link pro PC
Společnost Samsung představila službu PlayGalaxy Link při příležitosti uvedení telefonu Galaxy Note10 v letošním srpnu a slíbila, že ta bude spuštěna během listopadu. To bylo nakonec splněno. 
PlayGalaxy Link je P2P streamovací herní služba, která nám umožní hrát PC hry na mobilním zařízení, takže jde v podstatě o obdobu mobilní aplikace Link od společnosti Valve. Využívat budeme moci herní knihovnu z našeho PC, k čemuž bude zapotřebí mít nainstalovanou příslušnou aplikaci z www.playgalaxy.com. Na těchto stránkách se přitom aktuálně dozvíme, že služba je zatím k dispozici v betaverzi, takže nelze automaticky očekávat bezproblémovou funkčnost. A co se týče požadavků, potřebovat budeme Core i5 či lepší procesor, 8 GB RAM, Windows 10 a kartu úrovně GTX 1060 či RX 550. 
 
 
To jsou poněkud zvláštní specifikace už jen kvůli tomu, že GTX 1060 a RX 550 rozhodně nejdou dohromady, respektive to ani omylem nejsou srovnatelné karty. A pak tu také máme zvláštní požadavek na propustnost "1GB". Zřejmě se tím míní 1Gb/s Ethernet, ale i 100 Mb/s by snad měl bohatě stačit, zvláště pro standardní rozlišení Full HD. Ostatně hrát budeme moci také přes 4G síť. 
 
Jinde v požadavcích se už vysloveně píše o "1 Gigabyte bandwidth Router", takže je jasné, že je psal někdo, kdo nemá ani to základní povědomí o hardwaru. Pak ovšem vyvstává otázka, nakolik můžeme věřit ostatním informacím, které nám Samsung předkládá. 
 
 
Co se týče mobilního zařízení, pro to bude potřeba aplikace PlayGalaxy Link z Galaxy Store a my se dozvídáme, že bude (alespoň prozatím) omezena na zařízení Galaxy Note10 a Galaxy S10. Nicméně aktuálně stejně tato služba běží pouze v Jižní Koreji, USA, Velké Británii, Kanadě, Itálii, Nizozemí, Francii, Singapuru a v Rusku. Později na začátku prosince bude služba rozšířena na Galaxy Fold, Galaxy S9, Galaxy Note9 a Galaxy A90. 
 
 
Není také zrovna jasné, jaké hry bude možné přes PlayGalaxy Link hrát, respektive z jakých platforem či launcherů. Dozvídáme se ale, že co neodhalí aplikace, to si budeme moci manuálně přidat do seznamu, takže snad nebude záležet na tom, do které knihovny daná hra patří. 
 
Nicméně kdo chce, může využít právě otevřenou alternativu v podobě Steam Link, která nemá žádné regionální omezení a funguje prostě na zařízeních s Androidem bez ohledu na značku. 
 


reklama