reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse se objevil v britském obchodě

7.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse se objevil v britském obchodě
Mezi nové nereferenční Radeony bude patřit také model Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse, který se už krátce dostal do předprodeje na serveru Overclockers UK. Je tak zřejmé, že nové karty už jsou na cestě.
Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse tak byl zanesen v nabídce Overclockers UK (OCUK) s cenou £429, čili v přepočtu 12 tisíc korun. My dnes můžeme sehnat některé referenční Radeony RX 5700 XT už o tisícovku levněji, ovšem 12 tisíc se bez problémů vejde o jejich cenového rozmezí a dá se říci, že jde o průměrnou cenu těchto karet na našem trhu, která stoupá až téměř k 13.500 Kč. 
 
 
Obchod OCUK mezitím nabídku daného Radeonu už stáhl, takže je zřejmé, že ta se objevila předčasně, ale zveřejněné informace už vzít zpět nelze. 
 
 
Do popisu karty v obchodě OCUK se však bohužel nestačily dostat podrobnosti, jako jsou takty GPU a pamětí, od čehož bychom si mohli odvodit, k jakému přetaktování se asi výrobci karet odhodlají. Přesto jsme se ale něco dozvěděli o konkrétním Radeonu RX 5700 XT Pulse, který využije dvojitý BIOS, díky čemuž máme zálohu pro případ, že se něco šeredně nepovede. K tomu je určen fyzický přepínač, takže jestli selže třeba aktualizace BIOSu, nebude třeba se nervovat. 
 
Chladič je pak evidentně založen na dvou ventilátorech (90 či 100 mm), heatpipe a hliníkových žebrech. Zda ale tato karta nabídne možnost provozu s vypnutými ventilátory, samozřejmě v klidovém provozu, to není jasné, protože to vypadá na referenční kartu, na niž Sapphire jen umístil vlastní chladič. 
 
Pokud bude i nadále platit cena 429 liber, pak to znamená příplatek 30 liber především za použitý lepší chladič a možná také za vyšší takty, což se ještě uvidí. Lepší vlastnosti by v případě karet Sapphire měly nabídnout až modely Nitro, Toxic či Atomic. 
 
 
Krom toho se můžeme podívat také na kousek karty, jíž by měla být MSI Radeon RX 5700 XT Evoke. Její chladič vypadá na upravený Twin Frozr VII s 90mm ventilátory Torx a dále 8 a 6pinovým přídavným napájením. 
 
Nové nereferenční Radeony očekáváme na trhu zhruba v polovině srpna. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama