reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate Game Drive for Xbox SSD s kapacitou až 2 TB

11.6.2018, Milan Šurkala, aktualita
Seagate Game Drive for Xbox SSD s kapacitou až 2 TB
Moderní hry zabírají spoustu místa a disky v herních konzolích Xbox tak mohou být velmi rychle nedostatečné. Společnost Seagate proto představila certifikované externí SSD disky Game Drive for Xbox SSD. Ty mohou mít až 2 TB.
Herní konzole Microsoft Xbox bývají nejčastěji vybaveny 512GB nebo 1TB disky. Poněvadž ale moderní hry často zabírají desítky gigabajtů, poměrně rychle může dojít k tomu, že tato kapacita přestane stačit. Poté lze využít různé externí disky, ideálně typu SSD. A právě takový disk byl představen společností Seagate. Nese název Game Drive for Xbox SSD. Na rozdíl od klasických pevných disků dosahuje mnohem vyšších rychlostí a hry se načítají minimálně stejně tak rychle jako z vnitřní paměti, o přesnějších hodnotách ale Seagate nemluvil. Využito je rozhraní USB 3.0.
 
Seagate Game Drive for Xbox SSD
 
Novinka je přímo určena pro tyto herní konzole, takže má i oficiální licenci od Microsoftu (může tedy využívat loga Xboxu). K dispozici bude ve třech různých kapacitách. Začne na 500GB verzi za $150, pak tu bude 1TB varianta s cenou $300 a nakonec i 2TB verze disku, jejíž cena se vyšplhá na $600. Tato varianta by dle Seagatu měla pojmout asi 50 her včetně doprovodných dat (Seagate předpokládá, že jedna hra má mezi 35 až 50 GB). Prodej začne v USA už v létě, do Evropy se pak podívá až na podzim.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama