reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate zařadil do nabídky SSD BarraCuda

4.7.2018, Jan Vítek, aktualita
Seagate zařadil do nabídky SSD BarraCuda
Seagate zařadil do své nabídky nová SSD, která ponesou velice dobře známou značku BarraCuda. Výrobce je prezentuje především jako úložná zařízení vhodná pro upgrade našich notebooků či desktopů včetně počítačů Apple Mac. 
Seagate se svými SSD značky BarraCuda začíná zlehoučka, neboť jde o klasické 2,5" modely, které pracují s rozhraním SATA 6 Gb/s, což znamená prostě to, že přes 600 MB/s se nemají šanci dostat a v praxi to bývá spíše ještě o několik desítek MB/s méně. 
 
 
Seagate toho zatím o výkonu svých SSD BarraCuda neprozradil, a tak se prostě dozvíme, že nabídnou přenosové rychlosti maximálně 560 MB/s a až 90.000 IOPS, což je prostě a jednoduše v případě SSD pro SATA 6 Gb/s standard a nic lepšího se už bez přechodu na výkonnější rozhraní vymyslet nedá. 
 
 
K dispozici budou přitom modely s kapacitami 250 GB, 500GB, 1 TB a 2 TB, takže z tohoto hlediska jde o slušnou nabídku. Všechny přicházejí se zárukou pěti let a co se týče výdrže, nabízí celkovou kapacitu zápisu po dobu jejich životnosti až 1092 TB. To bezesporu platí pro 2TB model a prostým výpočtem dojdeme k tomu, že jej můžeme 546x celý přepsat. Záruka pak bude stejně jako v jiných případech fungovat tak, že platí jednak pět let a pak limit zápisu. Pokud bude něco z toho překročeno, záruka se zneplatní. 
 
Cena začíná dle zdroje aktuality na 75 librách a končí na 450 librách, což je tedy cca 2.200 až 13.300 Kč. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama