reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Šéf Radeonové divize má do prosince volno, práci přebere CEO

13.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Šéf Radeonové divize má do prosince volno, práci přebere CEO
Raja Koduri dle potvrzených zpráv má být až do prosince na studijní dovolené, zatímco jeho práci za něj převezme CEO firmy AMD, Lisa Su. To se alespoň dozvídáme z twitterového účtu redaktora serveru PC Perspective. 
Ryan Shrout tuto skutečnost oznámil na Twitteru a uvedl, že má své informace potvrzeny přímo ze společnosti AMD. Raja Koduri se tak v AMD až do prosince tohoto roku neukáže a my můžeme pouze spekulovat o tom, co jeho studijní volno znamená. K tomu nám ale pomůže dopis, který Koduri jako vysvětlení napsal své divizi, již má nyní už pod palcem přímo Lisa Su. 
 
 
Raja Koduri se ve svém dopise nejdříve ohlíží zpět za vývojem radeonové divize, která v šesti kvartálech po sobě zaznamenala dvouciferný růst završený vypuštěním GPU Vega. Uvedl také, že poptávka po GPU Vega i Polaris je přímo "fantastická" a rozvojový potenciál divize silný. 
 
Dále nezapomněl na návrat AMD do čela nabídky procesorů x86 díky Ryzen, Threadripper a EPYC. Poděkoval pak všem, kteří se na těchto úspěších podíleli a pak už uvedl, co chystá blízká budooucnost pro něj. Koduri se chce dle vlastních slov v roce 2018 zaměřit více na vývoj architektur a realizaci nových produktů zaměřených na umělou inteligenci, grafické cloudové systémy a další oblasti, kde se předpokládá prudký rozvoj. Zmínil také, že se chystá "znovu vyvážit své pracovní závazky". 
 
Dle Koduriho má na jeho rozhodnutí do velké míry vliv rodina, které se v průběhu vývoje Vegy téměř nevěnoval, a tak se s Lisou Su dohodli na tom, že si vezme volno až do prosince, aby to mohl rodině vynahradit. O "studijní volno" tedy tak úplně nejde a Koduri má jistě pravdu, že nyní je pro takový krok rozhodně vhodnější doba v porovnání s příštím rokem. V něm už bude naplno probíhat souboj vývoje a nástupu dalších architektur, čili NVIDIA Volta a AMD Navi. Dovolená pro Koduriho začne 25. září a potrvá v podstatě až do konce roku. 
 
Vypadá to tak, že Koduri má opravdu volno a nebyl z AMD vypoklonkován, jak by se to při snaze hledat za vším eufemismus mohlo zdát, i když právě eufemismy jsou v dnešním korporátním prostředí už hluboce zakořeněny. Můžeme se totiž ptát, co Koduri myslel oním opětovným vyvážením pracovních závazků, a zda se opravdu v prosinci opět vrátí na stejnou pracovní pozici, pokud má v AMD zůstat.
reklama