reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon Skiller SGM2: herní myš téměř bez zbytečností

4.11.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Sharkoon Skiller SGM2: herní myš téměř bez zbytečností
Sharkoon přidává další herní myš s velmi zajímavým poměrem ceny a výkonu. Skiller SGM2 se soustředí na klíčové funkce a jednoduchý ergonomický design, který ozvláštňuje decentním RGB podsvícením.
Sharkoon Skiller SGM2 je nástupce dva roky starého modelu Skiller SGM1, ale při pohledu na design to vůbec není znát. Nový model se vrací ke kořenům a zbavuje myš většiny zbytečností. Výsledkem je oblé tělo s ergonomickým designem přizpůsobeným pro praváky. Myš je vyrobena z matného černého plastu, přičemž použití gumových prvků po obou stranách zlepšuje úchop. Svými rozměry 132 x 69 x 42 mm je určena především pro střední až větší ruce, hmotnost potom činí 106 g.
 
 
Ani přes důraz na jednoduchost se výrobce nevyvaroval použití RGB podsvícení, ale nutno podotknout, že v tomto případě v poměrně decentním provedení. Po větší části obvodu myši se táhne barevný pruh a podsvíceno je také logo Sharkoon. K ovládání slouží přepínače zespodu myši, které umožňují podsvícení vypnout nebo přepínat mezi šesti dostupnými efekty. To znamená, že u tohoto modelu není dostupný speciální software s podrobnějšími možnostmi nastavení, ale to jistě část uživatelů naopak ocení.
 
 
Dvě hlavní tlačítka využívají spínače s životností až pět milionů kliknutí. Dále jsou dostupná dvě tlačítka pro rychlé akce, které se nacházejí na levém boku a jsou snadno přístupná pro palec. Nedaleko rolovacího kolečka potom najdeme ještě tlačítko pro okamžité přepínání rozlišení optického snímače SPCP6651 během hry, a to ve čtyřech krocích: 400, 1200, 3200 a 6400 DPI. I v tomto případě tedy byl kladen důraz na jednoduchost, nečekejte žádný složitý software. Z dalších parametrů výrobce uvádí polling rate 1 000 Hz, zrychlení 66 IPS nebo snímání až 2 mm nad povrchem.
 
K počítači se herní myš připojuje pomocí 1,8 m dlouhého kabelu, který je zakončen USB. Sharkoon Skiller SGM2 se prodává na evropských trzích za 18 eur, v přepočtu 460 Kč. Do českých obchodů se zatím herní myš nedostala, ale můžeme očekávat, že minimálně okrajově bude dostupná i u nás.
 


reklama