reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon Skiller SGM1: kvalitní herní myš za rozumnou cenu

17.9.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Sharkoon Skiller SGM1: kvalitní herní myš za rozumnou cenu
Společnost Sharkoon opět potvrzuje, že za solidní herní myš není potřeba utrácet tisíce korun. Skiller SGM1 přitom nabízí přizpůsobitelnou hmotnost, snímač s až 10 800 dpi, programovatelná tlačítka nebo RGB podsvícení.
Před pár měsíci představil výrobce herních periferií Sharkoon myš Shark Zone M50, u které jsme vyzdvihovali především zajímavý poměr ceny a výbavy. To samé musíme udělat i u nejnovějšího modelu Skiller SGM1, který se na evropských trzích prodává za stejnou cenu 40 eur, v přepočtu méně než 1 100 Kč. Za tuto částku přitom zájemce získá herní myš s velmi solidními parametry a ergonomicky tvarovaným designem, ze kterého budou mít ovšem radost jen praváci. Jinak černou myš osvěžuje podsvícení loga, rolovacího kolečka a bočních tlačítek, přičemž barvu si uživatel může přizpůsobit podle sebe.





Pomocí sedmi závaží je také možné vyladit hmotnost myši v rozmezí od 106 do 130 gramů. Není přitom nutné složité rozebírání, stačí otevřít vysouvací šuplíček s pružinou na boku, kde se závaží nachází. Ve výbavě nalezneme optický senzor PixArt PMW3336 s maximální jemností 10 800 dpi, polling rate 1 000 Hz a snímáním až 2 mm nad povrchem. Jemnost snímače je možné rychle upravit pomocí dvojice tlačítek na těle myši, případně spolu s dalšími parametry v dodávaném softwaru. Myš využívá pravé a levé tlačítko se spínači Omron, na bocích pak nechybí programovatelná tlačítka.





K počítači se Sharkoon Skiller SGM1 připojuje pomocí 180 cm dlouhého kabelu v modro-černém, textilně opleteném provedení, který je zakončen pozlaceným USB konektorem. Prodej už odstartoval třeba v sousedním Německu, dostupnost na českém trhu zatím nebyla potvrzena.


Zdroj: Notebookcheck.com
reklama