reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Shuttle má první barebone s Broadwell

20.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Shuttle má první barebone s Broadwell
Společnost Shuttle vyrábějící především počítače typu barebone vyslala na trh svůj první pasivně chlazený model s procesorem Intel Broadwell. Jedná se o Shuttle DS57U o objemu pouze 1,3 litru.
Shuttle DS57U je tedy malý a tenký barebone s rozměry 20 x 3,95 x 16,5 cm, jenž zahrnuje počítačovou skříň, základní desku, chladicí systém, napájecí zdroj a také předinstalovaný procesor Intel Broadwell. Jedná se o počítač, který už dle svého vzhledu nepatří především do domácností. Uplatnit se může všude tam, kde se využijí jeho dva sériové porty pro připojení různých periferií.





Vedle nich máme vepředu také vypínač, stavové LED, čtečku SD karet a čtyři porty USB 2.0. Porty USB 3.0 jsou pouze vzadu v počtu dvou a dvě jsou také gigabitová ethernetová rozhraní od Intelu i 3,5mm audio konektory. Pro připojení monitoru můžeme využít buď DisplayPort nebo HDMI, oba konektory v plné velikosti.





Uvnitř se nachází velká deska nesoucí Intel Celeron 3205U se dvěma 1,5GHz jádry a grafikou Intel HD se 12 shadery. Tento 14nm procesor je vyráběn v pouzdře BGA-1168 a spotřebuje maximálně 15 W, přičemž specifikace mluví také o možnosti osazení procesory Core i3, i5 nebo i7. Shuttle jej bude v této skříni chladit pasivně a lze předpokládat, že jej prostě napojí na kovovou bočnici počítače. Další výbava zahrnuje dva sloty SO-DIMM pro paměti DDR3L s maximem 16 GB, pak tu je mini PCIe s podporou mSATA a poloviční mini PCIe osazený Wi-Fi modulem s Bluetooth. Vedle toho bude možné PC osadit i jedním 2,5" zařízením s rozhraním SATA.





Do útrob počítače se dostaname snadno přes dva panely, které drží vždy jen jeden šroubek. Samotné PC podporuje montážní systém VESA a ke svému běhu potřebuje běžný 65W adaptér.

Shuttle DS57U bude k dispozici již brzy za cenu 192 eur bez daně.

Zdroj: TZ Shuttle
reklama